‘EU scherpt uitstooteisen nieuwe auto’s versneld aan’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
EU-Commissievoorzitter Ursula von der Leyen presenteert deze week de nieuwe, aangescherpte regels. (Foto: EU)

De Europese Commissie gaat de eisen die aan de uitstoot van nieuwe auto’s worden gesteld, volgend jaar verder aanscherpen. Hoe de eisen voor autofabrikanten er precies gaan uitzien, wordt de komende maanden uitgewerkt. Dat meldt de NOS. Duidelijk is wel dat auto’s die op fossiele brandstoffen rijden, versneld nog zuiniger moeten worden.

De aanscherping van de eisen past in het klimaatdoel van de EU om de uitstoot van broeikasgassen in 2030 met minstens 55 procent terug te dringen. De Europese Commissie streeft in 2050 naar klimaatneutraliteit. De plannen passen in het streven van de Green Deal van Eurocommissaris Frans Timmermans. 

Commissievoorzitter Ursula von der Leyen zal het ‘2030 klimaatdoelplan’ van de EU aanstaande woensdag presenteren in haar State of the Union-speech in Brussel.

Eerder dit jaar vroegen autofabrikanten via koepelorganisatie Acea de EU om uitstel van nieuwe emissienormen. Begin dit jaar vroegen ook leveranciers van bio-ethanol, biodiesel, autogas en LPG meer aandacht van de EU in de energietransitie.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

‘EU scherpt uitstooteisen nieuwe auto’s versneld aan’ | Automotive Online

‘EU scherpt uitstooteisen nieuwe auto’s versneld aan’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
EU-Commissievoorzitter Ursula von der Leyen presenteert deze week de nieuwe, aangescherpte regels. (Foto: EU)

De Europese Commissie gaat de eisen die aan de uitstoot van nieuwe auto’s worden gesteld, volgend jaar verder aanscherpen. Hoe de eisen voor autofabrikanten er precies gaan uitzien, wordt de komende maanden uitgewerkt. Dat meldt de NOS. Duidelijk is wel dat auto’s die op fossiele brandstoffen rijden, versneld nog zuiniger moeten worden.

De aanscherping van de eisen past in het klimaatdoel van de EU om de uitstoot van broeikasgassen in 2030 met minstens 55 procent terug te dringen. De Europese Commissie streeft in 2050 naar klimaatneutraliteit. De plannen passen in het streven van de Green Deal van Eurocommissaris Frans Timmermans. 

Commissievoorzitter Ursula von der Leyen zal het ‘2030 klimaatdoelplan’ van de EU aanstaande woensdag presenteren in haar State of the Union-speech in Brussel.

Eerder dit jaar vroegen autofabrikanten via koepelorganisatie Acea de EU om uitstel van nieuwe emissienormen. Begin dit jaar vroegen ook leveranciers van bio-ethanol, biodiesel, autogas en LPG meer aandacht van de EU in de energietransitie.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.