‘Amsterdam onderzoekt veiligheid laadpunten garages’

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
De Amsterdamse brandweer onderzoekt de veiligheid van de ondergrondse parkeergarages. (Foto: Shutterstock)

De Amsterdamse brandweer onderzoekt de brandveiligheid van elektrische laadpunten in de gemeentelijke garages van de hoofdstad, waar Pitspoint 20 duizend laadpunten gaat plaatsen in de metropoolregio. Dit meldt het Parool.

Elektrische auto’s in ondergrondse garages vormen een gevaar, zo bleek recent in een uitzending van tv-programma Kassa. Tijdens het laden kunnen de EV’s in brand vliegen en blijkt het voor de brandweer moeilijk om erbij te komen en de brand te blussen.

Scan

Momenteel voert de brandweer een scan uit waarbij zij kijken of de garages voldoen aan de eisen. De gemeentelijke garages worden regelmatig gecontroleerd. Hierbij heeft de brandweer een adviserende rol bij aanpassingen aan het gebouw.

Voor het aanleggen van nieuwe gemeentelijke parkeergarages gelden aanvullende afspraken. Zo zijn er bij de aanleg van de Albert Cuypgarage in 2018 aanvullende afspraken gemaakt over de laadpalen met de brandweer. Hierbij is de alarminstallatie zo ingericht dat de laadpalen afgeschakeld worden als er een brandmelding afgaat.

Dat de veiligheid ook in het buitenland een issue is, blijkt uit de sluiting van een Frans laadnetwerk

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

‘Amsterdam onderzoekt veiligheid laadpunten garages’ | Automotive Online

‘Amsterdam onderzoekt veiligheid laadpunten garages’

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
De Amsterdamse brandweer onderzoekt de veiligheid van de ondergrondse parkeergarages. (Foto: Shutterstock)

De Amsterdamse brandweer onderzoekt de brandveiligheid van elektrische laadpunten in de gemeentelijke garages van de hoofdstad, waar Pitspoint 20 duizend laadpunten gaat plaatsen in de metropoolregio. Dit meldt het Parool.

Elektrische auto’s in ondergrondse garages vormen een gevaar, zo bleek recent in een uitzending van tv-programma Kassa. Tijdens het laden kunnen de EV’s in brand vliegen en blijkt het voor de brandweer moeilijk om erbij te komen en de brand te blussen.

Scan

Momenteel voert de brandweer een scan uit waarbij zij kijken of de garages voldoen aan de eisen. De gemeentelijke garages worden regelmatig gecontroleerd. Hierbij heeft de brandweer een adviserende rol bij aanpassingen aan het gebouw.

Voor het aanleggen van nieuwe gemeentelijke parkeergarages gelden aanvullende afspraken. Zo zijn er bij de aanleg van de Albert Cuypgarage in 2018 aanvullende afspraken gemaakt over de laadpalen met de brandweer. Hierbij is de alarminstallatie zo ingericht dat de laadpalen afgeschakeld worden als er een brandmelding afgaat.

Dat de veiligheid ook in het buitenland een issue is, blijkt uit de sluiting van een Frans laadnetwerk

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.