Bovag tegen vergunningplicht verhuurbedrijven Amsterdam

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
De Bovag roept in een brief de gemeente op om af te zien van het plan. (Foto: Shutterstock)

Bovag juicht het toe dat overheden criminaliteit in de verhuurbranche willen tegengaan, maar vindt dat een lokaal vergunningstelsel voor autoverhuurders geen oplossing is om de criminaliteit in de branche aan te pakken.

Volgens de belangenvereniging worden met een vergunningplicht goedwillende ondernemers onnodig hard geraakt en levert het slechts een verschuiving op van het probleem, maar geen oplossing. Dat laat de brancheorganisatie weten in een reactie op het plan van de gemeente Amsterdam om een vergunningplicht in te voeren voor autoverhuurders.

Landelijke ontwikkeling

De Bovag roept in een brief de gemeente op om af te zien van het plan, en zich aan te sluiten bij de landelijke ontwikkeling van een erkennings- en registratiesysteem. Het ministerie van Justitie en Veiligheid ontwikkelt samen met RDW en de branche een landelijk erkenningssysteem met daarbij een verplicht digitaal registratiesysteem voor alle berijders van huur-, deel- en leenvoertuigen. Zo’n systeem is ‘een veel gerichtere aanpak van crimineel gebruik van voertuigen dan een gemeentelijk vergunningensysteem.’

“Bovag streeft naar een effectieve, landelijke aanpak van de criminaliteit in de autoverhuursector, waarbij recht wordt gedaan aan de belangen van gemeenten en van bonafide verhuurbedrijven en hun klanten. We gaan hier graag verder met de gemeente over in gesprek”, aldus de belangenvereniging.

Tilburg is vorig jaar gestopt met de vergunningplicht voor autobedrijven.

Bovag tegen vergunningplicht verhuurbedrijven Amsterdam | Automotive Online

Bovag tegen vergunningplicht verhuurbedrijven Amsterdam

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
De Bovag roept in een brief de gemeente op om af te zien van het plan. (Foto: Shutterstock)

Bovag juicht het toe dat overheden criminaliteit in de verhuurbranche willen tegengaan, maar vindt dat een lokaal vergunningstelsel voor autoverhuurders geen oplossing is om de criminaliteit in de branche aan te pakken.

Volgens de belangenvereniging worden met een vergunningplicht goedwillende ondernemers onnodig hard geraakt en levert het slechts een verschuiving op van het probleem, maar geen oplossing. Dat laat de brancheorganisatie weten in een reactie op het plan van de gemeente Amsterdam om een vergunningplicht in te voeren voor autoverhuurders.

Landelijke ontwikkeling

De Bovag roept in een brief de gemeente op om af te zien van het plan, en zich aan te sluiten bij de landelijke ontwikkeling van een erkennings- en registratiesysteem. Het ministerie van Justitie en Veiligheid ontwikkelt samen met RDW en de branche een landelijk erkenningssysteem met daarbij een verplicht digitaal registratiesysteem voor alle berijders van huur-, deel- en leenvoertuigen. Zo’n systeem is ‘een veel gerichtere aanpak van crimineel gebruik van voertuigen dan een gemeentelijk vergunningensysteem.’

“Bovag streeft naar een effectieve, landelijke aanpak van de criminaliteit in de autoverhuursector, waarbij recht wordt gedaan aan de belangen van gemeenten en van bonafide verhuurbedrijven en hun klanten. We gaan hier graag verder met de gemeente over in gesprek”, aldus de belangenvereniging.

Tilburg is vorig jaar gestopt met de vergunningplicht voor autobedrijven.