Franse politiek zet deur wijd open voor FCA

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
De deur staat open voor Fiat Chrysler (Foto: Renault)

De Franse minister van Begroting, Gérald Darmanin, hoopt dat de afgebroken fusiebesprekingen tussen FCA en Renault-Nissan toch door kunnen gaan. Dit vertelde de minister gisteren op de Franse radiozender France Info. Hij benadrukte dat Frankrijk ieder nieuw voorstel van FCA graag zal onderzoeken. “Gesprekken kunnen in de toekomst worden hervat”, vertelde hij, nadat Fiat Chrysler de aanbieding tot fusie met Renault had teruggetrokken. Daarbij gaf het concern de schuld aan de Franse politiek, die de beslissing voor zich uit schoof

We hadden enkel nog de uitdrukkelijke steun van Nissan nodig.

Bruno Le Maire, de Franse minister van Financiën

Ook de Franse minister van Financiën, Bruno Le Maire, mengde zich in het debat. Hij vertelde dat de Franse regering zich constructief heeft ingezet, maar niet de steun heeft gekregen van de Japanse partner van Renault, Nissan. “Er was overeenstemming bereikt over drie van de vier voorwaarden: we hadden enkel nog de uitdrukkelijke steun van Nissan nodig”, zei Le Maire.

De vier voorwaarden van Frankrijk waren:

  • Eerbiediging van de bestaande alliantie van Renault met Nissan
  • Banen houden in Frankrijk
  • Het vormen van een evenwichtige corporate-governancestructuur tussen Renault en FCA
  • Zorgen dat het nieuwe bedrijf zich samen met Duitsland inzet voor de ontwikkeling van elektrische batterijen.
Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Franse politiek zet deur wijd open voor FCA | Automotive Online

Franse politiek zet deur wijd open voor FCA

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
De deur staat open voor Fiat Chrysler (Foto: Renault)

De Franse minister van Begroting, Gérald Darmanin, hoopt dat de afgebroken fusiebesprekingen tussen FCA en Renault-Nissan toch door kunnen gaan. Dit vertelde de minister gisteren op de Franse radiozender France Info. Hij benadrukte dat Frankrijk ieder nieuw voorstel van FCA graag zal onderzoeken. “Gesprekken kunnen in de toekomst worden hervat”, vertelde hij, nadat Fiat Chrysler de aanbieding tot fusie met Renault had teruggetrokken. Daarbij gaf het concern de schuld aan de Franse politiek, die de beslissing voor zich uit schoof

We hadden enkel nog de uitdrukkelijke steun van Nissan nodig.

Bruno Le Maire, de Franse minister van Financiën

Ook de Franse minister van Financiën, Bruno Le Maire, mengde zich in het debat. Hij vertelde dat de Franse regering zich constructief heeft ingezet, maar niet de steun heeft gekregen van de Japanse partner van Renault, Nissan. “Er was overeenstemming bereikt over drie van de vier voorwaarden: we hadden enkel nog de uitdrukkelijke steun van Nissan nodig”, zei Le Maire.

De vier voorwaarden van Frankrijk waren:

  • Eerbiediging van de bestaande alliantie van Renault met Nissan
  • Banen houden in Frankrijk
  • Het vormen van een evenwichtige corporate-governancestructuur tussen Renault en FCA
  • Zorgen dat het nieuwe bedrijf zich samen met Duitsland inzet voor de ontwikkeling van elektrische batterijen.
Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.