PvdA vreest nu voor oversubsidiëring EV’s

Redactie Redactie
• Laatste update:

Opvallend, omdat de partij vorige week nog een motie indiende die oproept om vanaf 2025 alleen nog nieuwe EV`s toe te laten op de markt. Die motie van PdvA-kamerlid Jan Vos werd aangenomen

CDA-kamerlid Pieter Omtzigt vreest dat de stevige lobby van Tesla in de Tweede Kamer en het succes van de 3 leidt tot erosie van de belastinggrondslag. Het CDA krijgt naast bijval van de PvdA ook steun van de VVD.

Noodrem
Staatssecretaris van Financiën, Eric Wiebes (VVD), overweegt om in te grijpen als het succes van de Tesla Model 3, of concurrerende EV-modellen, te groot wordt. Dat laat hij aan de Tweede Kamer weten. Hij heeft het over “een noodrem op de subsidiëring van EV`s”. Na een meting in februari 2018 kan zo’n ingreep volgens hem via een algemene maatregel van bestuur met onmiddellijke ingang plaatsvinden.

Omtzigt stelt voor om de bijtelling van 4 procent alvast te verhogen naar 10 procent, maar daarvoor krijgt hij geen steun omdat er over de 4 procent al toezeggingen zijn gedaan.

Onteigening fleetowners
Ook stelde Omtzigt voor de aanschafbelasting (bpm) met gemiddeld 12 procent te verlagen. Wiebes zegt in het FD dat hij die het liefst had willen afschaffen, maar dat dit zou leiden tot “grootschalige onteigening van fleetowners”, omdat de waarde van hun bestaande wagenpark afhankelijk is van de nieuwwaarde. “Zo`n aanpassing moet nu eenmaal langzaam worden doorgevoerd.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

PvdA vreest nu voor oversubsidiëring EV’s | Automotive Online

PvdA vreest nu voor oversubsidiëring EV’s

Redactie Redactie
• Laatste update:

Opvallend, omdat de partij vorige week nog een motie indiende die oproept om vanaf 2025 alleen nog nieuwe EV`s toe te laten op de markt. Die motie van PdvA-kamerlid Jan Vos werd aangenomen

CDA-kamerlid Pieter Omtzigt vreest dat de stevige lobby van Tesla in de Tweede Kamer en het succes van de 3 leidt tot erosie van de belastinggrondslag. Het CDA krijgt naast bijval van de PvdA ook steun van de VVD.

Noodrem
Staatssecretaris van Financiën, Eric Wiebes (VVD), overweegt om in te grijpen als het succes van de Tesla Model 3, of concurrerende EV-modellen, te groot wordt. Dat laat hij aan de Tweede Kamer weten. Hij heeft het over “een noodrem op de subsidiëring van EV`s”. Na een meting in februari 2018 kan zo’n ingreep volgens hem via een algemene maatregel van bestuur met onmiddellijke ingang plaatsvinden.

Omtzigt stelt voor om de bijtelling van 4 procent alvast te verhogen naar 10 procent, maar daarvoor krijgt hij geen steun omdat er over de 4 procent al toezeggingen zijn gedaan.

Onteigening fleetowners
Ook stelde Omtzigt voor de aanschafbelasting (bpm) met gemiddeld 12 procent te verlagen. Wiebes zegt in het FD dat hij die het liefst had willen afschaffen, maar dat dit zou leiden tot “grootschalige onteigening van fleetowners”, omdat de waarde van hun bestaande wagenpark afhankelijk is van de nieuwwaarde. “Zo`n aanpassing moet nu eenmaal langzaam worden doorgevoerd.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.