‘Autoverzekering gemiddeld 45 euro duurder’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens Viellevoije bedraagt het gemiddelde polisbedrag nu ongeveer 400 euro op jaarbasis. Door de verhoging van 9,7% naar 21% zou dat neerkomen op een premiestijging van circa 45 euro. 

De belastingverhoging is bedoeld ter compensatie van het niet laten doorgaan van de forensentaks.

De verzekeraars zijn niet erg gelukkig met de verhoging van zowel de btw als de assurantiebelasting. “Door de hogere btw wordt schadeherstel duurder omdat verzekeraars geen btw kunnen verrekenen. En door de verhoging van de assurantiebelasting, de derde in vier jaar, moeten alle systemen weer aangepast worden voor 1 januari. Dat legt een zwaar beslag op de verzekeraars.”

Groupon
Lees in de huidige Automotive een interview met Remi Viellevoije en Rob Polman, beiden directeur van Bovemij Financiële Diensten. Zij vertellen onder andere over de moeizame verkoop van financiële producten door autobedrijven. Ook leggen ze uit hoe ze betrokken waren bij de Groupon-actie waarbij PGA Nederland ongeveer 100 auto`s via een privelease-constructie wist te verkopen. 

Abonnees kunnen het interview hier lezen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.