Bovag pleit voor één bijtellingtarief

Redactie Redactie
• Laatste update:

Afschaffen bpm
Volgens Bovag krijgt de overheid jaarlijks 21 miljard euro aan autogerelateerde inkomsten binnen en wordt er 8 miljard euro uitgegeven aan het wegverkeer. De overheid is doorgeschoten in de stimulering van de zuinigere categorieën, meent de organisatie. Daarnaast zet de lobby in op het afschaffen van de bpm, waar de overheid op dit moment zint op een verhoging er van. De Bovag bepleit een systeem waarbij de bpm wordt afgebouwd door deze stapsgewijs om te zetten in de mrb. Dit zou dan een tijdelijke oplossing zijn om uiteindelijk over te gaan op een systeem waarbij volledig voor gebruik wordt betaald in plaats van bezit. 

Bijtelling op 20 procent
De bijtelling voor leaserijders zou kostenneutraal op 20 procent kunnen worden gezet, meent de Bovag. “Een bijtellingtarief is eerlijk, voorkomt marktverstoringen en zorgt voor robuuste overheidopbrengsten”, zo staat in de Belastingvisie. De overgang zou tot 2020 stapsgewijs kunnen worden ingevoerd.

Laatst nog werd duidelijk dat de stimuleringsmaatregelen voor elektrische en plug-in hybride auto’s de Nederlandse overheid zeker een half miljard euro hebben gekost. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Bovag pleit voor één bijtellingtarief | Automotive Online

Bovag pleit voor één bijtellingtarief

Redactie Redactie
• Laatste update:

Afschaffen bpm
Volgens Bovag krijgt de overheid jaarlijks 21 miljard euro aan autogerelateerde inkomsten binnen en wordt er 8 miljard euro uitgegeven aan het wegverkeer. De overheid is doorgeschoten in de stimulering van de zuinigere categorieën, meent de organisatie. Daarnaast zet de lobby in op het afschaffen van de bpm, waar de overheid op dit moment zint op een verhoging er van. De Bovag bepleit een systeem waarbij de bpm wordt afgebouwd door deze stapsgewijs om te zetten in de mrb. Dit zou dan een tijdelijke oplossing zijn om uiteindelijk over te gaan op een systeem waarbij volledig voor gebruik wordt betaald in plaats van bezit. 

Bijtelling op 20 procent
De bijtelling voor leaserijders zou kostenneutraal op 20 procent kunnen worden gezet, meent de Bovag. “Een bijtellingtarief is eerlijk, voorkomt marktverstoringen en zorgt voor robuuste overheidopbrengsten”, zo staat in de Belastingvisie. De overgang zou tot 2020 stapsgewijs kunnen worden ingevoerd.

Laatst nog werd duidelijk dat de stimuleringsmaatregelen voor elektrische en plug-in hybride auto’s de Nederlandse overheid zeker een half miljard euro hebben gekost. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.