Prinsjesdag: bijtelling ev’s naar 4%

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt AMD Fiscalisten op basis van de Prinsjesdag-stukken.

Voor nieuwe auto’s met een CO2-uitstoot van niet meer dan 50 gram/km gaat in 2014 en 2015 een bijtelling voor privégebruik gelden van 7% van de catalogusprijs. Per brief heeft staatssecretaris Weekers op Prinsjesdag aan de Tweede Kamer laten weten dat hij het Belastingplan 2014 nog zal wijzigen in die zin dat elektrische auto`s vanaf 2014 een bijtelling van 4% behouden, aldus AMD Fiscalisten.

Weekers laat verder weten het Belastingplan 2014 zo te wijzigen dat de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek en de Vamil vanaf 2014 niet meer geldt voor auto`s met een conventionele motor. De milieu-investeringsaftrek zal vooral worden gericht op (semi-)elektrische auto`s.

Op de site van AMD Fiscalisten is een overzicht te vinden van al het auto-gerelateerde Prinsjesdagnieuws. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.