Nieuwe cao voor kleinmetaal

Redactie Redactie
• Laatste update:

Gisteren hebben de partijen opnieuw rond de tafel gezeten. Na zestien uur onderhandelen bereikten ze om vier uur `s nachts een akkoord. "Wij zijn erg tevreden met het akkoord. We hebben er hard voor moeten vechten, maar het resultaat is prima", zegt FNV-onderhandelaar Jan Berghuis. Zijn collega van de werkgevers, Hep van Luunen, noemt de uitkomst "heel reëel en gezond voor de bedrijfstak". Hij is ook blij dat beide partijen weer gezamenlijk verder kunnen. "Je hebt elkaar toch nodig in deze branche. Niet gelukkig zijn wij daarom met het verloop van het hele proces." Ook de Bovag is blij dat er een principe akkoord ligt. "Het was spannender dan ooit en het alternatief was een lange periode van onzekerheid. Daar was niemand bij gebaat. Dit is, ook inhoudelijk, een goede uitkomst voor iedereen", aldus Bovag-onderhandelaar Jos Kleiboer.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.