Verkoopwaarde auto basis voor BPM-aangifte bij import

Redactie Redactie
• Laatste update:

Die laatste ligt immers hoger, zodat je ook meer bpm moet afdragen.
“Omdat bij reeds in Nederland geregistreerde auto’s de bpm berekend wordt over de catalogusprijs, ofwel de verkoopwaarde, moet dat ook gebeuren bij ingevoerde auto’s”, aldus het Hof. “Zou de handelswaarde gehanteerd worden, dan zouden er twee waarden worden vergeleken. Dat is niet juist.”
De Belangen Organisatie voor Internationale Automobielhandel (Bovia) is partij in deze zaak in heeft al aangegeven in cassatie te gaan bij de Hoge Raad. "De juridische vraag is wat een auto waard is", zegt Omère Voshaart, voorzitter van de Bovia. "Dat is volgens mij het bedrag waarvoor je een auto kan kopen, en dat kan voor de handelswaarde. Wij zijn het daarom oneens met het hof en hebben vertrouwen in een cassatie-zaak."

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Verkoopwaarde auto basis voor BPM-aangifte bij import | Automotive Online

Verkoopwaarde auto basis voor BPM-aangifte bij import

Redactie Redactie
• Laatste update:

Die laatste ligt immers hoger, zodat je ook meer bpm moet afdragen.
“Omdat bij reeds in Nederland geregistreerde auto’s de bpm berekend wordt over de catalogusprijs, ofwel de verkoopwaarde, moet dat ook gebeuren bij ingevoerde auto’s”, aldus het Hof. “Zou de handelswaarde gehanteerd worden, dan zouden er twee waarden worden vergeleken. Dat is niet juist.”
De Belangen Organisatie voor Internationale Automobielhandel (Bovia) is partij in deze zaak in heeft al aangegeven in cassatie te gaan bij de Hoge Raad. "De juridische vraag is wat een auto waard is", zegt Omère Voshaart, voorzitter van de Bovia. "Dat is volgens mij het bedrag waarvoor je een auto kan kopen, en dat kan voor de handelswaarde. Wij zijn het daarom oneens met het hof en hebben vertrouwen in een cassatie-zaak."

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.