Fijnstof-heffing uitgesteld, ten koste van bpm

Redactie Redactie
• Laatste update:

Echter omdat dit uitstel de overheid geld kost (13 miljoen euro), heeft De Jager besloten de basiskorting voor diesel, met honderd euro te verlagen tot negenhonderd euro. Hierdoor betaal je straks voor een auto die precies aan de EuroV-norm van 5 miligram per kilometer voldoet, 100 euro bpm-boete (5x 200 euro – 900 euro) in plaats van nul euro. “Belachelijk”, zegt Harald Bresser namens Bovag en RAI. “De schoonste dieselauto’s, die al aan een extreem strenge milieunorm voldoen die pas 1 september 2009 ingaat, worden straks in Nederland al beboet. Wij zijn er helemaal klaar mee.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.