‘Afzwaaiend Bentley-ceo Adrian Hallmark stapt over naar Aston Martin’

Adrian Hallmark • Bentley maakte eerder deze week bekend dat het merk afziet van het eerder gestelde doel om in 2030 alleen nog elektrische auto’s te verkopen.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Bentley).

Adrian Hallmark stapt per direct op als topman van Bentley. Dat heeft het bedrijf zojuist bekendgemaakt. Het luxemerk stelt dat Hallmark op eigen verzoek aftreedt, dat deze beslissing ‘in goed overleg’ is genomen en dat de topman ‘zich nu oriënteert’ op een functie buiten de Volkswagen Groep.

Volgens het Britse zakendagblad Financial Times staat Hallmark op het punt om te tekenen als nieuwe ceo bij Aston Martin, waar hij de opvolger moet worden van Amadeo Felisa. Aston Martin heeft dit bericht nog niet officieel bevestigd.

Adrian Hallmark begon in 2018 als ceo bij Bentley, daarvoor was hij werkzaam als directeur strategie bij Jaguar Land Rover. Het luxemerk, dochterbedrijf van de Volkswagen Groep, noteerde onder Hallmark in 2022 een verkooprecord. Het aantal verkochte automobielen daalde vorig jaar weer, volgens de scheidend topman kwam dat door ‘dalende volumes als het gevolg van levenscyclus effecten’.

In 2020, toen het merk zijn 100-jarig bestaan vierde, maakte Hallmark wereldkundig dat Bentley per 2030 uitsluitend nog vol-elektrisch auto’s zou produceren. Deze doelstelling werd eerder deze week weer losgelaten. De hybride modellen zullen ook in het nieuwe decennium blijven bestaan, zo stelde Hallmark.

Wie de opvolger van Adrian Hallmark bij Bentley wordt, is nog niet bekend.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

‘Afzwaaiend Bentley-ceo Adrian Hallmark stapt over naar Aston Martin’ | Automotive Online

‘Afzwaaiend Bentley-ceo Adrian Hallmark stapt over naar Aston Martin’

Adrian Hallmark • Bentley maakte eerder deze week bekend dat het merk afziet van het eerder gestelde doel om in 2030 alleen nog elektrische auto’s te verkopen.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Bentley).

Adrian Hallmark stapt per direct op als topman van Bentley. Dat heeft het bedrijf zojuist bekendgemaakt. Het luxemerk stelt dat Hallmark op eigen verzoek aftreedt, dat deze beslissing ‘in goed overleg’ is genomen en dat de topman ‘zich nu oriënteert’ op een functie buiten de Volkswagen Groep.

Volgens het Britse zakendagblad Financial Times staat Hallmark op het punt om te tekenen als nieuwe ceo bij Aston Martin, waar hij de opvolger moet worden van Amadeo Felisa. Aston Martin heeft dit bericht nog niet officieel bevestigd.

Adrian Hallmark begon in 2018 als ceo bij Bentley, daarvoor was hij werkzaam als directeur strategie bij Jaguar Land Rover. Het luxemerk, dochterbedrijf van de Volkswagen Groep, noteerde onder Hallmark in 2022 een verkooprecord. Het aantal verkochte automobielen daalde vorig jaar weer, volgens de scheidend topman kwam dat door ‘dalende volumes als het gevolg van levenscyclus effecten’.

In 2020, toen het merk zijn 100-jarig bestaan vierde, maakte Hallmark wereldkundig dat Bentley per 2030 uitsluitend nog vol-elektrisch auto’s zou produceren. Deze doelstelling werd eerder deze week weer losgelaten. De hybride modellen zullen ook in het nieuwe decennium blijven bestaan, zo stelde Hallmark.

Wie de opvolger van Adrian Hallmark bij Bentley wordt, is nog niet bekend.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.