Bentley rapporteert 2 procent minder winst

Bentley • Ook de omzet was in de eerste helft van dit jaar lager dan vorig jaar.
Redactie Redactie
(foto: Bentley)

Bentley Motors heeft in de eerste zes maanden van dit jaar een operationele winst behaald van 390 miljoen euro. Dat is twee procent minder dan een jaar eerder. De omzet liep eveneens terug van 1,7 miljard euro in de eerste helft van 2022 naar 1,6 miljard euro dit jaar. Het rendement op de verkopen bleef daarbij op 23,2 procent.

Het aantal afgeleverde auto’s kwam uit op 7.096 exemplaren, vier procent minder op jaarbasis. Het bestverkochte model is de Bentayga die 44 procent van de verkopen voor zijn rekening nam. Topman Adrian Hallmark verwacht dat Bentley voorlopig te maken zal hebben met lagere verkoopcijfers.

Bentley investeert de komende tien jaar 3 miljard euro in de ontwikkeling van nieuwe modellen en de fabriek in Crewe, waar de auto’s worden gebouwd, zo laat het dochterbedrijf van de Volkswagen Groep in een halfjaarbericht weten.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Bentley rapporteert 2 procent minder winst | Automotive Online

Bentley rapporteert 2 procent minder winst

Bentley • Ook de omzet was in de eerste helft van dit jaar lager dan vorig jaar.
Redactie Redactie
(foto: Bentley)

Bentley Motors heeft in de eerste zes maanden van dit jaar een operationele winst behaald van 390 miljoen euro. Dat is twee procent minder dan een jaar eerder. De omzet liep eveneens terug van 1,7 miljard euro in de eerste helft van 2022 naar 1,6 miljard euro dit jaar. Het rendement op de verkopen bleef daarbij op 23,2 procent.

Het aantal afgeleverde auto’s kwam uit op 7.096 exemplaren, vier procent minder op jaarbasis. Het bestverkochte model is de Bentayga die 44 procent van de verkopen voor zijn rekening nam. Topman Adrian Hallmark verwacht dat Bentley voorlopig te maken zal hebben met lagere verkoopcijfers.

Bentley investeert de komende tien jaar 3 miljard euro in de ontwikkeling van nieuwe modellen en de fabriek in Crewe, waar de auto’s worden gebouwd, zo laat het dochterbedrijf van de Volkswagen Groep in een halfjaarbericht weten.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.