Erik Henstra (ex-Leaseplan) in directie Van Mossel

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Erik Henstra. (Foto: Leaseplan)

Erik Henstra begint op 1 oktober als coo/cfo bij de Van Mossel Automotive Groep. Dat meldt het bedrijf zojuist. Henstra was van 2016 tot 2020 ceo van Leaseplan Nederland. Henstra vervangt Geert Hoek, die zijn carrière buiten het bedrijf vervolgt.

“Erik brengt een schat aan automotive ervaring met zich mee, onder meer doordat hij lang verbonden is geweest aan de Leaseplan-organisatie. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Erik een belangrijke rol zal spelen in de verdere groei en professionalisering van de organisatie”, schrijft het bedrijf. 

Henstra neemt zitting in het directieteam voor de dealerholding in Nederland en in de groepsdirectie. De groepsdirectie bestaat vanaf oktober uit: Eric Berkhof (ceo groep), Jurrie Scholtens (cfo groep), Koen Claesen (ceo Belux), Erik Henstra (coo groep, cfo Nederland) en Kees Berkhof (directeur occasions en remarketing Benelux). Van Mossel voert al jaren de Dealerholding Top 60 aan en staat op plek 4 in de Leasemaatschappij Top 60. Bestel de uitgaves hier.

In de directie van de dealerdivisie in Nederland zitten commercieel directeuren Martijn de Bakker, Bas Huijzer en Marco van de Werken, Jeffrey Huizing (aftersales), Kees Berkhof (occasions en remarketing) en Erik Henstra (coo/cfo). Voor Van Mossel in België en Luxemburg wordt eenzelfde structuur gecreëerd.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Erik Henstra (ex-Leaseplan) in directie Van Mossel | Automotive Online

Erik Henstra (ex-Leaseplan) in directie Van Mossel

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Erik Henstra. (Foto: Leaseplan)

Erik Henstra begint op 1 oktober als coo/cfo bij de Van Mossel Automotive Groep. Dat meldt het bedrijf zojuist. Henstra was van 2016 tot 2020 ceo van Leaseplan Nederland. Henstra vervangt Geert Hoek, die zijn carrière buiten het bedrijf vervolgt.

“Erik brengt een schat aan automotive ervaring met zich mee, onder meer doordat hij lang verbonden is geweest aan de Leaseplan-organisatie. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Erik een belangrijke rol zal spelen in de verdere groei en professionalisering van de organisatie”, schrijft het bedrijf. 

Henstra neemt zitting in het directieteam voor de dealerholding in Nederland en in de groepsdirectie. De groepsdirectie bestaat vanaf oktober uit: Eric Berkhof (ceo groep), Jurrie Scholtens (cfo groep), Koen Claesen (ceo Belux), Erik Henstra (coo groep, cfo Nederland) en Kees Berkhof (directeur occasions en remarketing Benelux). Van Mossel voert al jaren de Dealerholding Top 60 aan en staat op plek 4 in de Leasemaatschappij Top 60. Bestel de uitgaves hier.

In de directie van de dealerdivisie in Nederland zitten commercieel directeuren Martijn de Bakker, Bas Huijzer en Marco van de Werken, Jeffrey Huizing (aftersales), Kees Berkhof (occasions en remarketing) en Erik Henstra (coo/cfo). Voor Van Mossel in België en Luxemburg wordt eenzelfde structuur gecreëerd.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.