Karel Bos, oud-topman Bosal, overleden

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Karel Bos, oud-bestuursvoorzitter Bosal, is 22 november overleden. (Foto: Bosal)

Karel Bos, oud-bestuursvoorzitter van toeleverancier Bosal, is 22 november overleden in Engeland. Bos kampte lange tijd met Alzheimer en is 92 jaar geworden. Dat bevestigt Bosal-woordvoerder Stef Wezenbeek aan Automotive.

Bos senior bouwde het familiebedrijf, dat oorspronkelijk uit Alkmaar afkomstig is, uit tot de huidige onderneming. Zo startte hij in de jaren ’50 in Zuid-Afrika met de ontwikkeling van uitlaatsystemen. In 2005 leverde dat hem een eredoctoraat op aan de Universiteit van Stellenbosch. Senior nam in 2012 afscheid van het bedrijf. Zoon Karel Bos junior is de huidige bestuursvoorzitter van Bosal.

Bos junior schrijft in het overlijdensbericht dat het zakelijke succes van zijn vader het resultaat was van hard werken, vasthoudendheid en intuïtie. “Hij had een neus voor wat de klanten zochten en zorgde ervoor dat zijn bedrijf het zou aanbieden. Karel liet zijn bedrijf groeien, met puur ondernemerschap door zijn aderen. Soms kon zijn scherpe tong het leven moeilijk maken voor zichzelf en de mensen om hem heen,” herinnert junior zich. “Maar er was ook de charme, de gevoeligheid en de vriendelijkheid voor anderen.”

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Karel Bos, oud-topman Bosal, overleden | Automotive Online

Karel Bos, oud-topman Bosal, overleden

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Karel Bos, oud-bestuursvoorzitter Bosal, is 22 november overleden. (Foto: Bosal)

Karel Bos, oud-bestuursvoorzitter van toeleverancier Bosal, is 22 november overleden in Engeland. Bos kampte lange tijd met Alzheimer en is 92 jaar geworden. Dat bevestigt Bosal-woordvoerder Stef Wezenbeek aan Automotive.

Bos senior bouwde het familiebedrijf, dat oorspronkelijk uit Alkmaar afkomstig is, uit tot de huidige onderneming. Zo startte hij in de jaren ’50 in Zuid-Afrika met de ontwikkeling van uitlaatsystemen. In 2005 leverde dat hem een eredoctoraat op aan de Universiteit van Stellenbosch. Senior nam in 2012 afscheid van het bedrijf. Zoon Karel Bos junior is de huidige bestuursvoorzitter van Bosal.

Bos junior schrijft in het overlijdensbericht dat het zakelijke succes van zijn vader het resultaat was van hard werken, vasthoudendheid en intuïtie. “Hij had een neus voor wat de klanten zochten en zorgde ervoor dat zijn bedrijf het zou aanbieden. Karel liet zijn bedrijf groeien, met puur ondernemerschap door zijn aderen. Soms kon zijn scherpe tong het leven moeilijk maken voor zichzelf en de mensen om hem heen,” herinnert junior zich. “Maar er was ook de charme, de gevoeligheid en de vriendelijkheid voor anderen.”

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.