Pieter Gabriëls weg bij SAIC Motors Europe

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Gabriëls is al niet meer voor SAIC actief. (Foto: Linkedin)

Pieter Gabriëls is weg bij SAIC Motors Europe. Dat bevestigt het bedrijf desgevraagd aan Automotive. Zowel SAIC als Gabriëls willen verder niet reageren.

Gabriëls ontwikkelde als consultant tussen 2014 en 2016 de Europese strategie voor MG. In 2017 meldde de Chinese fabrikant SAIC met de merken Maxus en MG naar Europa te komen. Sinds 2017 gaf hij leiding aan de Europese activiteiten van het bedrijf.

Vorig jaar werd samen met Leaseplan de Maxus gelanceerd en samen met Van Mossel begint nu de verkoop van elektrische MG. Om de verkoop van MG in goede banen te leiden werd recentelijk Frank Meijer aangenomen, hij kwam over van Hyundai Europe. 

SAIC Motors Europe en Gabriëls zijn nog in gesprek over de afronding van zijn dienstverband. Hij is al niet meer operationeel actief binnen het bedrijf.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Pieter Gabriëls weg bij SAIC Motors Europe | Automotive Online

Pieter Gabriëls weg bij SAIC Motors Europe

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Gabriëls is al niet meer voor SAIC actief. (Foto: Linkedin)

Pieter Gabriëls is weg bij SAIC Motors Europe. Dat bevestigt het bedrijf desgevraagd aan Automotive. Zowel SAIC als Gabriëls willen verder niet reageren.

Gabriëls ontwikkelde als consultant tussen 2014 en 2016 de Europese strategie voor MG. In 2017 meldde de Chinese fabrikant SAIC met de merken Maxus en MG naar Europa te komen. Sinds 2017 gaf hij leiding aan de Europese activiteiten van het bedrijf.

Vorig jaar werd samen met Leaseplan de Maxus gelanceerd en samen met Van Mossel begint nu de verkoop van elektrische MG. Om de verkoop van MG in goede banen te leiden werd recentelijk Frank Meijer aangenomen, hij kwam over van Hyundai Europe. 

SAIC Motors Europe en Gabriëls zijn nog in gesprek over de afronding van zijn dienstverband. Hij is al niet meer operationeel actief binnen het bedrijf.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.