Nieuwe post | Onno Bierhoff (Arval) wil het leren niet verleren

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:

Je vrouw is financieel directeur Europa voor een ingenieursbureau, je hebt zelf ook een drukke baan. Hoe combineren jullie dat met het gezinsleven?

“Door je flexibel op te stellen en de nodige hulp om je heen te verzamelen, lukt dat prima. Onze kinderen gaan drie dagen per week naar de buitenschoolse opvang. Één dag vangt mijn vrouw ze na werk op en één dag doe ik dat. Mijn vrouw en ik hebben allebei een carrière die veel tijd en energie vergt. Daarnaast hebben wij ervoor gekozen onze kinderen niet vijf dagen in de week naar de buitenschoolse opvang te brengen. Moet je een keer naar het buitenland? Als je dat op tijd weet, is hulp altijd goed te regelen. Het is tegenwoordig niet meer zo dat je per se op bepaalde tijden op kantoor moet zitten. Ik kan goed mijn agenda aanpassen aan de gezinssituatie.”

Doordeweeks is het dus behoorlijk druk, hoe zien de weekenden eruit?

“Het weekend staat in het teken van het gezin. De jongens gaan naar judoles en op zondag worden er skilessen gevolgd. We gaan dit jaar voor het eerst als gezin op wintersport. Ik ben een ervaren skiër, mijn vrouw en kinderen niet. Dus zijn we deze periode iedere zondagochtend bij Snow World te vinden om te oefenen. Ook spreken we in de weekenden veel af met vrienden en familie. Mijn ouders wonen in Helmond en mijn schoonouders in een dorpje in de buurt van Emmen. Als we daar heen gaan, is het voor een weekend.”

Wat doe je zelf graag in je vrije tijd?

“Ik ben graag buiten, dus in de zomer gaan we vaak naar het strand of zitten we lekker in de tuin. Ik hou ook enorm van tuinieren. Mijn buurman van 91 is zijn hele leven fanatiek tuinier geweest. Hij geeft me veel tips en in ruil daarvoor snoei ik zijn heggen. Ik noem hem mijn tuinconsultant. Toen we ons huis kochten was de tuin volledig overwoekerd, die hebben we helemaal opnieuw aangelegd. Afgelopen zomer hebben we zelfs een pizzaoven in de tuin gemetseld.”

Hoe kom je erbij om een pizzaoven te metselen?

“Uit een Ted-talk heb ik het voornemen overgenomen om ieder jaar iets te doen wat je nooit eerder hebt gedaan. Volwassenen verleren anders hoe je leert. Wat leer je nou nog op je 41ste? We denken vaak dat we alles al weten. Terwijl leren juist heel belangrijk is. Vorige zomer was het bouwen van de pizzaoven mijn leermoment. Ik heb heel wat Youtube-filmpjes over metselen gezien. Er ging ook een hoop mis. Ik moet nu op zoek naar een volgend project.”

Nieuwe post | Onno Bierhoff (Arval) wil het leren niet verleren | Automotive Online

Nieuwe post | Onno Bierhoff (Arval) wil het leren niet verleren

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:

Je vrouw is financieel directeur Europa voor een ingenieursbureau, je hebt zelf ook een drukke baan. Hoe combineren jullie dat met het gezinsleven?

“Door je flexibel op te stellen en de nodige hulp om je heen te verzamelen, lukt dat prima. Onze kinderen gaan drie dagen per week naar de buitenschoolse opvang. Één dag vangt mijn vrouw ze na werk op en één dag doe ik dat. Mijn vrouw en ik hebben allebei een carrière die veel tijd en energie vergt. Daarnaast hebben wij ervoor gekozen onze kinderen niet vijf dagen in de week naar de buitenschoolse opvang te brengen. Moet je een keer naar het buitenland? Als je dat op tijd weet, is hulp altijd goed te regelen. Het is tegenwoordig niet meer zo dat je per se op bepaalde tijden op kantoor moet zitten. Ik kan goed mijn agenda aanpassen aan de gezinssituatie.”

Doordeweeks is het dus behoorlijk druk, hoe zien de weekenden eruit?

“Het weekend staat in het teken van het gezin. De jongens gaan naar judoles en op zondag worden er skilessen gevolgd. We gaan dit jaar voor het eerst als gezin op wintersport. Ik ben een ervaren skiër, mijn vrouw en kinderen niet. Dus zijn we deze periode iedere zondagochtend bij Snow World te vinden om te oefenen. Ook spreken we in de weekenden veel af met vrienden en familie. Mijn ouders wonen in Helmond en mijn schoonouders in een dorpje in de buurt van Emmen. Als we daar heen gaan, is het voor een weekend.”

Wat doe je zelf graag in je vrije tijd?

“Ik ben graag buiten, dus in de zomer gaan we vaak naar het strand of zitten we lekker in de tuin. Ik hou ook enorm van tuinieren. Mijn buurman van 91 is zijn hele leven fanatiek tuinier geweest. Hij geeft me veel tips en in ruil daarvoor snoei ik zijn heggen. Ik noem hem mijn tuinconsultant. Toen we ons huis kochten was de tuin volledig overwoekerd, die hebben we helemaal opnieuw aangelegd. Afgelopen zomer hebben we zelfs een pizzaoven in de tuin gemetseld.”

Hoe kom je erbij om een pizzaoven te metselen?

“Uit een Ted-talk heb ik het voornemen overgenomen om ieder jaar iets te doen wat je nooit eerder hebt gedaan. Volwassenen verleren anders hoe je leert. Wat leer je nou nog op je 41ste? We denken vaak dat we alles al weten. Terwijl leren juist heel belangrijk is. Vorige zomer was het bouwen van de pizzaoven mijn leermoment. Ik heb heel wat Youtube-filmpjes over metselen gezien. Er ging ook een hoop mis. Ik moet nu op zoek naar een volgend project.”