Gouden RAI Wiel voor Wim van der Leegte

Rob Blom Rob Blom
• Laatste update:

RAI Vereniging reikte de prijs in 2003 voor de eerste keer uit. In de jury zitten Steven van Eijck (RAI Vereniging), Hans de Boer (VNO-NCW), Maxime Verhagen (Bouwend Nederland), Frits Verbruggen (ANWB) en Bertho Eckhardt (Bovag). De prijs werd uitgereikt door Infrastructuur en milieuminister Melanie Schultz van Haegen.

Behoud van werkgelegenheid

De jury waardeert Van der Leegte om zijn ondernemerschap en de keuze om zo veel mogelijk productie en werkgelegenheid in Nederland en Vlaams-België te houden. ““Wim van der Leegte heeft eigenhandig zijn familiebedrijf ontwikkeld tot een internationale speler van formaat”, aldus de jury. “Het behoud van de werkgelegenheid bij Nedcar is hier een mooi voorbeeld van en ook de deal met BMW spreekt tot de verbeelding.” VDL Groep ontwikkelt, produceert en assembleert halffabricaten, autobussen en personenwagens. Er werken 13 duizend mensen bij 90 werkmaatschappijen in 19 landen. 

Vorig jaar ging Het Gouden Wiel naar Strategic Area Smart Mobility van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Het Gouden Wiel werd eerder ook al uitgereikt aan onder andere Wubbo Ockels, Jan Peter Balkenende en TU Eindhoven (de winnaar van vorig jaar).

Gouden RAI Wiel voor Wim van der Leegte | Automotive Online

Gouden RAI Wiel voor Wim van der Leegte

Rob Blom Rob Blom
• Laatste update:

RAI Vereniging reikte de prijs in 2003 voor de eerste keer uit. In de jury zitten Steven van Eijck (RAI Vereniging), Hans de Boer (VNO-NCW), Maxime Verhagen (Bouwend Nederland), Frits Verbruggen (ANWB) en Bertho Eckhardt (Bovag). De prijs werd uitgereikt door Infrastructuur en milieuminister Melanie Schultz van Haegen.

Behoud van werkgelegenheid

De jury waardeert Van der Leegte om zijn ondernemerschap en de keuze om zo veel mogelijk productie en werkgelegenheid in Nederland en Vlaams-België te houden. ““Wim van der Leegte heeft eigenhandig zijn familiebedrijf ontwikkeld tot een internationale speler van formaat”, aldus de jury. “Het behoud van de werkgelegenheid bij Nedcar is hier een mooi voorbeeld van en ook de deal met BMW spreekt tot de verbeelding.” VDL Groep ontwikkelt, produceert en assembleert halffabricaten, autobussen en personenwagens. Er werken 13 duizend mensen bij 90 werkmaatschappijen in 19 landen. 

Vorig jaar ging Het Gouden Wiel naar Strategic Area Smart Mobility van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Het Gouden Wiel werd eerder ook al uitgereikt aan onder andere Wubbo Ockels, Jan Peter Balkenende en TU Eindhoven (de winnaar van vorig jaar).