Evert Louwman gekroond tot Automotive Personality 1996-2016

Redactie Redactie
• Laatste update:

Onder leiding van Louwman groeide het concern uit tot een van de meest succesvolle autoconcerns, dat onder andere importeur is van Toyota, Lexus, Suzuki, Maserati en McLaren is. Daarnaast is het met Louwman Retail een top drie dealerholding met ruim veertig dealervestigingen en twintig merken. Evert Louwman bleef Wim van der Leegte (ceo VDL Nedcar) en Adriaan Roggeveen (voormalig ceo Sator en commissaris Stern) voor.

Jubileum
De verkiezing Automotive Personality is uitgeschreven als onderdeel van het 20-jarig jubileum van vakblad Automotive. Lezers van Automotive konden hun stem uitbrengen via automotive-online.nl. De publieksstem telde voor een derde mee, tweederde stem was voor de vakjury, bestaande uit John Spies (voormalig directeur ING Car Lease en Alphabet Car Lease), Wijnand de Geus (secretaris RAI Vereniging afdeling Auto’s), Leon Andriessen (directeur/oprichter TEN Equipment), Koos Burgman (oud-directeur Bovag), Jelle Heidstra (voormalig hoofdredacteur Automotive en uitgever van Mobility Media) en Luberto van Buiten (hoofdredacteur Automotive).

“Onder zijn leiding groeide Louwman Group uit tot een zeer winstgevend en uitermate solide onderneming. Louwman is een netwerker pur-sang, wat hem een directe lijn met de heer Toyota-ceo Toyoda oplevert. Mede daardoor is Louwman nog altijd een van de meest succesvolle privé-importeurs van Europa”, aldus de jury. “Met het Louwman Museum heeft hij de Nederlandse autobranche een uniek clubhuis gegeven met misschien wel de mooiste privécollectie ter wereld. Hij ontving er de zeer prestigieuze FIA Heritage-award voor. De naam Louwman staat dankzij de inspanningen van Evert Louwman synoniem voor auto’s en de Nederlandse autobranche.”

Trots en vereerd
De prijs werd officieel uitgereikt tijdens het Nationaal Automotive Congres, dat vandaag wordt gehouden in de Philharmonie Haarlem. Helaas kon Evert Louwman zelf niet aanwezig zijn, vanwege zijn deelname aan de prestigieuze Mille Miglia in Italië. In een videoboodschap dankte Louwman de ruim 600 aanwezige bezoekers en de jury voor de zege. “Ik ben trots en vereerd. Louwman is een sterke organisatie, met goede mensen. Een familiebedrijf. En familiebedrijven zijn de kruk waarop de autobranche drijft.”

In het jubileumnummer van Automotive, dat in juni verschijnt, staat de hele top20.

Foto: Evert Louwman (rechts) neemt de award in ontvangst uit handen van Luberto van Buiten, hoofdredacteur Automotive. 

Bekijk hieronder de video van de overhandiging.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Evert Louwman gekroond tot Automotive Personality 1996-2016 | Automotive Online

Evert Louwman gekroond tot Automotive Personality 1996-2016

Redactie Redactie
• Laatste update:

Onder leiding van Louwman groeide het concern uit tot een van de meest succesvolle autoconcerns, dat onder andere importeur is van Toyota, Lexus, Suzuki, Maserati en McLaren is. Daarnaast is het met Louwman Retail een top drie dealerholding met ruim veertig dealervestigingen en twintig merken. Evert Louwman bleef Wim van der Leegte (ceo VDL Nedcar) en Adriaan Roggeveen (voormalig ceo Sator en commissaris Stern) voor.

Jubileum
De verkiezing Automotive Personality is uitgeschreven als onderdeel van het 20-jarig jubileum van vakblad Automotive. Lezers van Automotive konden hun stem uitbrengen via automotive-online.nl. De publieksstem telde voor een derde mee, tweederde stem was voor de vakjury, bestaande uit John Spies (voormalig directeur ING Car Lease en Alphabet Car Lease), Wijnand de Geus (secretaris RAI Vereniging afdeling Auto’s), Leon Andriessen (directeur/oprichter TEN Equipment), Koos Burgman (oud-directeur Bovag), Jelle Heidstra (voormalig hoofdredacteur Automotive en uitgever van Mobility Media) en Luberto van Buiten (hoofdredacteur Automotive).

“Onder zijn leiding groeide Louwman Group uit tot een zeer winstgevend en uitermate solide onderneming. Louwman is een netwerker pur-sang, wat hem een directe lijn met de heer Toyota-ceo Toyoda oplevert. Mede daardoor is Louwman nog altijd een van de meest succesvolle privé-importeurs van Europa”, aldus de jury. “Met het Louwman Museum heeft hij de Nederlandse autobranche een uniek clubhuis gegeven met misschien wel de mooiste privécollectie ter wereld. Hij ontving er de zeer prestigieuze FIA Heritage-award voor. De naam Louwman staat dankzij de inspanningen van Evert Louwman synoniem voor auto’s en de Nederlandse autobranche.”

Trots en vereerd
De prijs werd officieel uitgereikt tijdens het Nationaal Automotive Congres, dat vandaag wordt gehouden in de Philharmonie Haarlem. Helaas kon Evert Louwman zelf niet aanwezig zijn, vanwege zijn deelname aan de prestigieuze Mille Miglia in Italië. In een videoboodschap dankte Louwman de ruim 600 aanwezige bezoekers en de jury voor de zege. “Ik ben trots en vereerd. Louwman is een sterke organisatie, met goede mensen. Een familiebedrijf. En familiebedrijven zijn de kruk waarop de autobranche drijft.”

In het jubileumnummer van Automotive, dat in juni verschijnt, staat de hele top20.

Foto: Evert Louwman (rechts) neemt de award in ontvangst uit handen van Luberto van Buiten, hoofdredacteur Automotive. 

Bekijk hieronder de video van de overhandiging.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.