Nieuwe ceo voor Care, Van Klinken hogerop

Redactie Redactie
• Laatste update:

Van Klinken wordt benoemd tot commissaris van Care International en zal zich in die hoedanigheid onder andere gaan richten op de verdere (internationale) ontwikkeling van Care. Het bedrijf is al actief in België.

`Het is vooralsnog een soloproject.`
Van Klinken was bijna negen jaar ceo van Care. “Het directieteam van Care is inmiddels op sterkte en de keten heeft een duidelijke focus voor de komende jaren”, aldus Van Klinken. “Een logisch moment om me te gaan richten op de internationale uitbouw van Care. Daarnaast is het, als we met Care internationaal willen groeien, belangrijk om dit dan ook in een vaste vorm te gieten. Vandaar mijn functie als commissaris bij Care International. Het is vooralsnog een soloproject, maar natuurlijk wel met steun van de aandeelhouders.”

Focus op Centraal-Europa
Van Klinken verwacht de Care-formule onder meer in Centraal- en Zuid-Europa te kunnen uitrollen. “In Centraal-Europa zien we nu veel groeipotentie. Voor Zuid-Europa geldt dat de markt eerst rustiger moet worden. Ook in Engeland zien we mogelijkheden, omdat die markt min of meer hetzelfde is georganiseerd als Nederland. Het nadeel is natuurlijk dat de marges ook hetzelfde zijn.”

Groeidoelstellingen in aantal vestigingen zijn er nog niet. “We moeten eerst het pakket nog definitief samenstellen en met opdrachtgevers om de tafel. We moeten eerst volume binnenhalen voordat we een formule kunnen introduceren. Zo is Care uiteindelijk ook ontstaan, het concept is ooit ontwikkeld vanuit Athlon Car Lease.”

`Alle grote ketens zoeken hun weg in het buitenland.`
Care was als een van de eerste ketens actief in het buitenland, maar lijkt nu voorbij te worden gestreefd door ASN, dat onlangs naast een Engelse keten ook een contract met een Poolse groep tekende. Toch ziet Van Klinken dat niet zo. “Ik ken de contracten natuurlijk ook niet, dus kan er niet over oordelen. Je ziet wel dat de grote Nederlandse ketens hun weg zoeken in het buitenland. Een gezonde strategie.”

Hybride model
In Nederland is Care een filiaalmodel, maar over de grens zal de vorm hybride zijn, zegt Van Klinken, dus zowel franchisenemers als eigen vestigingen. “Anders moeten we wel heel veel vestigingen kopen. En dat kost tijd, en veel geld.”

Grote overnames
Bij Care Nederland is Van Klinken onder meer verantwoordelijk geweest voor de uitrol in België, via de overname van Carflexs. Een andere grote overname betrof die van het zes vestigingen tellende Van Leeuwen.Van Klinken heeft ervaring in het internationaal zakendoen: hij was onder meer voor Leaseplan, waar hij tot 2004 werkzaam was, ook al betrokken bij de internationale expansie.

Nieuwe ceo voor Care, Van Klinken hogerop | Automotive Online

Nieuwe ceo voor Care, Van Klinken hogerop

Redactie Redactie
• Laatste update:

Van Klinken wordt benoemd tot commissaris van Care International en zal zich in die hoedanigheid onder andere gaan richten op de verdere (internationale) ontwikkeling van Care. Het bedrijf is al actief in België.

`Het is vooralsnog een soloproject.`
Van Klinken was bijna negen jaar ceo van Care. “Het directieteam van Care is inmiddels op sterkte en de keten heeft een duidelijke focus voor de komende jaren”, aldus Van Klinken. “Een logisch moment om me te gaan richten op de internationale uitbouw van Care. Daarnaast is het, als we met Care internationaal willen groeien, belangrijk om dit dan ook in een vaste vorm te gieten. Vandaar mijn functie als commissaris bij Care International. Het is vooralsnog een soloproject, maar natuurlijk wel met steun van de aandeelhouders.”

Focus op Centraal-Europa
Van Klinken verwacht de Care-formule onder meer in Centraal- en Zuid-Europa te kunnen uitrollen. “In Centraal-Europa zien we nu veel groeipotentie. Voor Zuid-Europa geldt dat de markt eerst rustiger moet worden. Ook in Engeland zien we mogelijkheden, omdat die markt min of meer hetzelfde is georganiseerd als Nederland. Het nadeel is natuurlijk dat de marges ook hetzelfde zijn.”

Groeidoelstellingen in aantal vestigingen zijn er nog niet. “We moeten eerst het pakket nog definitief samenstellen en met opdrachtgevers om de tafel. We moeten eerst volume binnenhalen voordat we een formule kunnen introduceren. Zo is Care uiteindelijk ook ontstaan, het concept is ooit ontwikkeld vanuit Athlon Car Lease.”

`Alle grote ketens zoeken hun weg in het buitenland.`
Care was als een van de eerste ketens actief in het buitenland, maar lijkt nu voorbij te worden gestreefd door ASN, dat onlangs naast een Engelse keten ook een contract met een Poolse groep tekende. Toch ziet Van Klinken dat niet zo. “Ik ken de contracten natuurlijk ook niet, dus kan er niet over oordelen. Je ziet wel dat de grote Nederlandse ketens hun weg zoeken in het buitenland. Een gezonde strategie.”

Hybride model
In Nederland is Care een filiaalmodel, maar over de grens zal de vorm hybride zijn, zegt Van Klinken, dus zowel franchisenemers als eigen vestigingen. “Anders moeten we wel heel veel vestigingen kopen. En dat kost tijd, en veel geld.”

Grote overnames
Bij Care Nederland is Van Klinken onder meer verantwoordelijk geweest voor de uitrol in België, via de overname van Carflexs. Een andere grote overname betrof die van het zes vestigingen tellende Van Leeuwen.Van Klinken heeft ervaring in het internationaal zakendoen: hij was onder meer voor Leaseplan, waar hij tot 2004 werkzaam was, ook al betrokken bij de internationale expansie.