Muller vangt 19 miljoen euro voor Spyker-aandelen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Twee, volgens Spyker onafhankelijke, trustmaatschappijen op Curaçao hebben nu ieder 23% van de aandelen in het bedrijf in bezit, het belang van Muller zelf is ruim onder de 30% gezakt met een pakket van ongeveer 24,1%. Wel is Muller daarmee nog de grootste aandeelhouder in Spyker. Wie er achter de trustmaatschappijen zit, is nog niet bekend, dat zal moeten blijken uit de AFM-melding.

Muller heeft het recht om de aandelen terug te kopen tegen de prijs waarvoor ze van de hand zijn gegaan, eventuele winst is dan voor hem. De 145 miljoen aandelen zijn voor 0,13 euro per stuk van de hand gegaan. 

Muller zwom ineens in de aandelen Spyker als gevolg van een eerdere overeenkomst met zijn investeringsverhicles Tenaci Capital en Gemini Investment Fund. Die partijen leenden Spyker  respectievelijk 74 miljoen en 30 miljoen euro. “De afspraak was dat die leningen in aandelen zouden worden omgezet”, aldus een woordvoerster van Spyker. Vlak daarvoor heeft Muller de leningen echter overgenomen via zijn vennootschap LAT Management. “En hij had al wat aandelen waardoor hij 70% van Spyker in handen kreeg.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.