‘Historisch laag aantal sloopauto’s’

Demontage • De lage nieuwverkoop remt de sloop.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Het aantal bij autodemontagebedrijven ingeleverde sloopauto’s was in 2022 historisch laag. Vorig jaar zijn in totaal 176.887 auto’s afgemeld voor demontage. Dat is een daling van 20 procent in vergelijking met de 220.926 auto’s in 2021, meldt Auto Recycling Nederland (ARN) op BNR.

ARN-directeur Paul Dietz wijst meerdere oorzaken aan voor de scherpe daling van het aantal gesloopte auto’s. De twee belangrijkste zijn de lage nieuwverkoop en de stijging van de export van oude auto’s in 2022.

“Vorig jaar was een bijzonder jaar waarin minder nieuwe auto’s zijn uitgeleverd vanwege leveringsproblemen. Daarnaast is de export van auto’s in 2022 toegenomen, met name in de groep voertuigen van 16 tot 25 jaar. Hierdoor zijn er in Nederland minder wrakken bij de demontagebedrijven terecht gekomen.”

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

‘Historisch laag aantal sloopauto’s’ | Automotive Online

‘Historisch laag aantal sloopauto’s’

Demontage • De lage nieuwverkoop remt de sloop.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Het aantal bij autodemontagebedrijven ingeleverde sloopauto’s was in 2022 historisch laag. Vorig jaar zijn in totaal 176.887 auto’s afgemeld voor demontage. Dat is een daling van 20 procent in vergelijking met de 220.926 auto’s in 2021, meldt Auto Recycling Nederland (ARN) op BNR.

ARN-directeur Paul Dietz wijst meerdere oorzaken aan voor de scherpe daling van het aantal gesloopte auto’s. De twee belangrijkste zijn de lage nieuwverkoop en de stijging van de export van oude auto’s in 2022.

“Vorig jaar was een bijzonder jaar waarin minder nieuwe auto’s zijn uitgeleverd vanwege leveringsproblemen. Daarnaast is de export van auto’s in 2022 toegenomen, met name in de groep voertuigen van 16 tot 25 jaar. Hierdoor zijn er in Nederland minder wrakken bij de demontagebedrijven terecht gekomen.”

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.