‘Seat gaat EV’s en batterijen produceren met staatssteun’

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Seat zei aanvankelijk dat de financiering niet voldoende was. (Foto: Shutterstock)

De Spaanse divisie van Volkswagen, Seat, gaat door met het megaproject voor de productie van elektrische voertuigen en batterijen nadat het aanvankelijke bezwaren tegen overheidssubsidies heeft overwonnen. Dat meldt Reuters op basis van berichtgeving van Seat.

Het door Seat geleide project, waaraan ook 60 andere met Volkswagen verbonden bedrijven zullen deelnemen, omvat een totale investering van 10 miljard euro om de Spaanse auto-industrie te elektrificeren en van het land een belangrijkere Europese speler te maken voor de productie van e-voertuigen en batterijen.

De Spaanse regering zei vorige maand dat VW-Seat 397,4 miljoen euro zou ontvangen, meldt Reuters. Dit zou het eerste deel zijn van een subsidie van in totaal 877 miljoen euro. Het bedrag komt voor een groot deel uit coronaherstelhulp die de EU beschikbaar gesteld heeft. Seat zei aanvankelijk dat de financiering niet voldoende was.

“Vandaag is een historische dag voor ons allemaal, nu we een strategische stap zetten: Seat S.A., de Volkswagen Groep, PowerCo en de Future: Fast Forward partners hebben de Strategic Project for Economic Recovery and Transformation program for the Electric and Connected Vehicle (Petre Vec) resolutie aanvaard. Samen zullen we 10 miljard euro investeren in Spanje,” zei Seat chef Wayne Griffiths volgens Reuters.

‘Seat gaat EV’s en batterijen produceren met staatssteun’ | Automotive Online

‘Seat gaat EV’s en batterijen produceren met staatssteun’

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Seat zei aanvankelijk dat de financiering niet voldoende was. (Foto: Shutterstock)

De Spaanse divisie van Volkswagen, Seat, gaat door met het megaproject voor de productie van elektrische voertuigen en batterijen nadat het aanvankelijke bezwaren tegen overheidssubsidies heeft overwonnen. Dat meldt Reuters op basis van berichtgeving van Seat.

Het door Seat geleide project, waaraan ook 60 andere met Volkswagen verbonden bedrijven zullen deelnemen, omvat een totale investering van 10 miljard euro om de Spaanse auto-industrie te elektrificeren en van het land een belangrijkere Europese speler te maken voor de productie van e-voertuigen en batterijen.

De Spaanse regering zei vorige maand dat VW-Seat 397,4 miljoen euro zou ontvangen, meldt Reuters. Dit zou het eerste deel zijn van een subsidie van in totaal 877 miljoen euro. Het bedrag komt voor een groot deel uit coronaherstelhulp die de EU beschikbaar gesteld heeft. Seat zei aanvankelijk dat de financiering niet voldoende was.

“Vandaag is een historische dag voor ons allemaal, nu we een strategische stap zetten: Seat S.A., de Volkswagen Groep, PowerCo en de Future: Fast Forward partners hebben de Strategic Project for Economic Recovery and Transformation program for the Electric and Connected Vehicle (Petre Vec) resolutie aanvaard. Samen zullen we 10 miljard euro investeren in Spanje,” zei Seat chef Wayne Griffiths volgens Reuters.