Picnic haalt elektrische voertuigen uit voorzorg van de weg na brand

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
De brand in het distributiecentrum is mogelijk veroorzaakt door een defect in een van de elektrische voertuigen. (Foto: Pexels)

Een grote brand verwoestte afgelopen weekend het distributiecentrum van online supermarkt Picnic in Almelo. Het bedrijf haalt uit voorzorg nu tientallen bezorgauto’s van de weg omdat de brand mogelijk is veroorzaakt door een van de voertuigjes.

Verwoest

De auto’s die van de weg zijn gehaald zijn uit dezelfde serie als de afgebrande voertuigen, bevestigde een woordvoerder van Picnic na berichtgeving door de NRC. De distributielocatie van Picnic in Almelo is door de brand verwoest. Het bezorgbedrijf moet nu vanaf een nieuwe locatie de dienstverlening weer opstarten, een operatie die zeker enkele weken gaat duren.

Oververhit

Het is nog onduidelijk of de brand daadwerkelijk door een van de Picnic-autootjes is veroorzaakt. Die kans is echter wel aanwezig. Door een defect kunnen de afzonderlijke accucellen namelijk oververhit raken en een kettingreactie veroorzaken bij aangrenzende cellen, weet de ANWB te melden. Recent nog vloog een elektrische auto in brand bij Renault-dealer Velserbeek.

24 uur

Daarbij is het verloop van de brand anders dan bij een conventionele auto. Door het blussen kan het namelijk lijken alsof de brand uit is maar door de kettingreactie met andere cellen kan een auto tot wel 24 uur later weer in brand vliegen. Dat maakt blussen complex en vooral branden in parkeergarages zijn een zorg. De Nederlandse brandweer experimenteert derhalve met een dompelbak om EV’s 24 uur in water onder te dompelen.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

Picnic haalt elektrische voertuigen uit voorzorg van de weg na brand | Automotive Online

Picnic haalt elektrische voertuigen uit voorzorg van de weg na brand

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
De brand in het distributiecentrum is mogelijk veroorzaakt door een defect in een van de elektrische voertuigen. (Foto: Pexels)

Een grote brand verwoestte afgelopen weekend het distributiecentrum van online supermarkt Picnic in Almelo. Het bedrijf haalt uit voorzorg nu tientallen bezorgauto’s van de weg omdat de brand mogelijk is veroorzaakt door een van de voertuigjes.

Verwoest

De auto’s die van de weg zijn gehaald zijn uit dezelfde serie als de afgebrande voertuigen, bevestigde een woordvoerder van Picnic na berichtgeving door de NRC. De distributielocatie van Picnic in Almelo is door de brand verwoest. Het bezorgbedrijf moet nu vanaf een nieuwe locatie de dienstverlening weer opstarten, een operatie die zeker enkele weken gaat duren.

Oververhit

Het is nog onduidelijk of de brand daadwerkelijk door een van de Picnic-autootjes is veroorzaakt. Die kans is echter wel aanwezig. Door een defect kunnen de afzonderlijke accucellen namelijk oververhit raken en een kettingreactie veroorzaken bij aangrenzende cellen, weet de ANWB te melden. Recent nog vloog een elektrische auto in brand bij Renault-dealer Velserbeek.

24 uur

Daarbij is het verloop van de brand anders dan bij een conventionele auto. Door het blussen kan het namelijk lijken alsof de brand uit is maar door de kettingreactie met andere cellen kan een auto tot wel 24 uur later weer in brand vliegen. Dat maakt blussen complex en vooral branden in parkeergarages zijn een zorg. De Nederlandse brandweer experimenteert derhalve met een dompelbak om EV’s 24 uur in water onder te dompelen.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.