‘Meeste Nederlanders weten niet wat hun auto per maand kost’

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:

Meer dan de helft van de automobilisten (54%) in Nederland heeft geen idee wat de auto per maand kost. Dit blijkt uit de jaarlijkse Private Lease Monitor van onderzoeksbureau GfK.

Afschrijving en onderhoud

Een meerderheid van de Nederlandse automobilisten vindt het vooral moeilijk om afschrijving en onderhoud goed in te schatten. 46 procent schat de kosten daarbij vaak te laag in. Dit laatste is, volgens GfK, de belangrijkste reden waarom automobilisten verwachten dat een private leaseconstructie duurder uitvalt dan het huidige kostenniveau.

Elektrisch rijden

Het onderzoeksbureau geeft verder aan dat private leaserijders en potentiële private leaserijders in hoge mate openstaan voor elektrisch rijden via private lease. 46 procent van de huidige private leaserijders en 33 procent van de consumenten die geïnteresseerd zijn in private lease, gaan bij aanschaf van een andere auto elektrisch rijden, ten opzichte van 13 procent van de niet private leaserijders, aldus het rapport.

De overige private leaserijders vinden het ontbreken van goede laadmogelijkheden, actieradius en laadtijd de belangrijkste redenen om geen elektrische auto te gaan rijden, aldus GfK.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

‘Meeste Nederlanders weten niet wat hun auto per maand kost’ | Automotive Online

‘Meeste Nederlanders weten niet wat hun auto per maand kost’

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:

Meer dan de helft van de automobilisten (54%) in Nederland heeft geen idee wat de auto per maand kost. Dit blijkt uit de jaarlijkse Private Lease Monitor van onderzoeksbureau GfK.

Afschrijving en onderhoud

Een meerderheid van de Nederlandse automobilisten vindt het vooral moeilijk om afschrijving en onderhoud goed in te schatten. 46 procent schat de kosten daarbij vaak te laag in. Dit laatste is, volgens GfK, de belangrijkste reden waarom automobilisten verwachten dat een private leaseconstructie duurder uitvalt dan het huidige kostenniveau.

Elektrisch rijden

Het onderzoeksbureau geeft verder aan dat private leaserijders en potentiële private leaserijders in hoge mate openstaan voor elektrisch rijden via private lease. 46 procent van de huidige private leaserijders en 33 procent van de consumenten die geïnteresseerd zijn in private lease, gaan bij aanschaf van een andere auto elektrisch rijden, ten opzichte van 13 procent van de niet private leaserijders, aldus het rapport.

De overige private leaserijders vinden het ontbreken van goede laadmogelijkheden, actieradius en laadtijd de belangrijkste redenen om geen elektrische auto te gaan rijden, aldus GfK.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.