MyWheels en Amber Mobility fuseren

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
MyWheels en Amber gaan samen verrder. (Foto: Mywheels)

The Sharing Group, eigenaar van deelautoconcept MyWheels, is ook aandeelhouder geworden in auto-it-bedrijf Amber Mobility. Als gevolg hiervan zullen beide bedrijven “de krachten bundelen en de komende jaren de zakelijke en particuliere markt van deelmobiliteit bepalen”, zo schrijft het bedrijf in een persbericht. Techbedrijf Amber – actief in zakelijk deelvervoer – levert oplossingen voor deelautoconcepten, en MyWheels heeft een landelijke netwerk van deelauto’s.

Pala Group

De aandeelhouders in Amber, dealerholding Pala Group en Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij, krijgen aandelen in The Sharing Group. “Samen met Amber vormen we het mobiliteitssysteem van de toekomst”, zegt ceo Karina Tiekstra van MyWheels. “Door samen te gaan kunnen we de transitie van autobezit naar -gebruik versnellen en daarmee onze impact vergroten. Door het bundelen van krachten kunnen we deelmobiliteit laagdrempeliger maken.”

MyWheels heeft in Nederland een vloot van 2.500 auto’s, mede dankzij de overname van Connect Car. Het bedrijf heeft ongeveer 240 duizend gebruikers. Het maakte onlangs bekend de vloot uit te breiden vijfduizend Lightyears.
Amber is een techbedrijf dat oplossingen biedt voor deelmobiliteit en is grotendeels actief in de B2B-markt, met klanten als ABN Amro, KPN, Philips en Rabobank.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

MyWheels en Amber Mobility fuseren | Automotive Online

MyWheels en Amber Mobility fuseren

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
MyWheels en Amber gaan samen verrder. (Foto: Mywheels)

The Sharing Group, eigenaar van deelautoconcept MyWheels, is ook aandeelhouder geworden in auto-it-bedrijf Amber Mobility. Als gevolg hiervan zullen beide bedrijven “de krachten bundelen en de komende jaren de zakelijke en particuliere markt van deelmobiliteit bepalen”, zo schrijft het bedrijf in een persbericht. Techbedrijf Amber – actief in zakelijk deelvervoer – levert oplossingen voor deelautoconcepten, en MyWheels heeft een landelijke netwerk van deelauto’s.

Pala Group

De aandeelhouders in Amber, dealerholding Pala Group en Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij, krijgen aandelen in The Sharing Group. “Samen met Amber vormen we het mobiliteitssysteem van de toekomst”, zegt ceo Karina Tiekstra van MyWheels. “Door samen te gaan kunnen we de transitie van autobezit naar -gebruik versnellen en daarmee onze impact vergroten. Door het bundelen van krachten kunnen we deelmobiliteit laagdrempeliger maken.”

MyWheels heeft in Nederland een vloot van 2.500 auto’s, mede dankzij de overname van Connect Car. Het bedrijf heeft ongeveer 240 duizend gebruikers. Het maakte onlangs bekend de vloot uit te breiden vijfduizend Lightyears.
Amber is een techbedrijf dat oplossingen biedt voor deelmobiliteit en is grotendeels actief in de B2B-markt, met klanten als ABN Amro, KPN, Philips en Rabobank.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.