VDL ligt nog steeds plat na cyberaanval

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
VDL Nedcar ligt nog steeds plat na cyberaanval. (Foto: Shutterstock)

Industrieconcern VDL ligt nog grotendeels stil als gevolg van de cyberaanval waar het bedrijf afgelopen donderdag door werd getroffen. Dat bevestigt Miel Timmers, woordvoerder van VDL, aan Automotive. Over de omvang van de schade kan Timmers nog niets zeggen. 

VDL Groep, dat 105 bedrijven en 15 duizend medewerkers telt, kan nog niet zeggen wanneer de productie van de fabrieken zal worden hervat. De hoop is dat VDL Nedcar in Born vanaf donderdag weer kan gaan draaien, maar ook daarover kan het bedrijf nog geen zekerheid geven. “Het zou fantastisch zijn als het lukt, maar in deze situatie is niets zeker”, aldus Timmers.  

Behalve auto’s, produceert het concern ook bussen en onderdelen. Hackers kregen toegang tot de it-systemen van het concern en hebben daardoor de gehele bedrijfsvoering stil gelegd. Het is nog niet duidelijk wie achter de aanval zit. Zo bevestigt woordvoerder Miel Timmers.

VDL Nedcar had de afgelopen periode ook al te kampen met het wereldwijde chiptekort, waardoor het bedrijf genoodzaakt was de productie stil te leggen. Onlangs nog werd ook dealergroep Bochane getroffen door een cyberaanval.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

VDL ligt nog steeds plat na cyberaanval | Automotive Online

VDL ligt nog steeds plat na cyberaanval

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
VDL Nedcar ligt nog steeds plat na cyberaanval. (Foto: Shutterstock)

Industrieconcern VDL ligt nog grotendeels stil als gevolg van de cyberaanval waar het bedrijf afgelopen donderdag door werd getroffen. Dat bevestigt Miel Timmers, woordvoerder van VDL, aan Automotive. Over de omvang van de schade kan Timmers nog niets zeggen. 

VDL Groep, dat 105 bedrijven en 15 duizend medewerkers telt, kan nog niet zeggen wanneer de productie van de fabrieken zal worden hervat. De hoop is dat VDL Nedcar in Born vanaf donderdag weer kan gaan draaien, maar ook daarover kan het bedrijf nog geen zekerheid geven. “Het zou fantastisch zijn als het lukt, maar in deze situatie is niets zeker”, aldus Timmers.  

Behalve auto’s, produceert het concern ook bussen en onderdelen. Hackers kregen toegang tot de it-systemen van het concern en hebben daardoor de gehele bedrijfsvoering stil gelegd. Het is nog niet duidelijk wie achter de aanval zit. Zo bevestigt woordvoerder Miel Timmers.

VDL Nedcar had de afgelopen periode ook al te kampen met het wereldwijde chiptekort, waardoor het bedrijf genoodzaakt was de productie stil te leggen. Onlangs nog werd ook dealergroep Bochane getroffen door een cyberaanval.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.