VDL Nedcar moet productie weer stil leggen wegens chiptekort

chiptekort • De fabriek zal de komende week nog niet gaan draaien.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Voor de derde keer wordt het werk in Born stilgelegd (foto: Shutterstock)

VDL Nedcar ligt al drie weken stil wegens vakantie. De komende week zou de productie worden hervat, maar dat gaat niet door. De fabriek blijft minstens nog een week dicht, bevestigt woordvoerder Miel Timmers aan Automotive. 

“Heel verrassend is dit niet”, aldus Timmers. “Het tekort aan microchips speelt al maanden en is een wereldwijd probleem. Wij hebben daar zelf geen invloed op. We kopen zelf niet in, maar krijgen als onze componenten aangeleverd van BMW. We kijken daarbij telkens een week vooruit. En voor de komende week hebben we dus een tekort aan kritische componenten om de productie te starten.” De fabriek lag dit jaar in mei al tweemaal stil wegens het mondiale chiptekort.

Last

Nedcar in Born produceert op het moment uitsluitend voor BMW. Het contract met BMW om de Mini Countryman te bouwen is opgezegd en Nedcar is hard op zoek naar andere opdrachtgevers. In elk geval met de Amerikaanse producent van elektrische busjes Canoo is een overeenkomst gesloten om die volgend jaar te gaan produceren. 

VDL Nedcar is niet de enige autofabrikant die last heeft van het chiptekort. Vrijwel alle autofabrikanten wereldwijd hebben al fabrieken stilgelegd. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

VDL Nedcar moet productie weer stil leggen wegens chiptekort | Automotive Online

VDL Nedcar moet productie weer stil leggen wegens chiptekort

chiptekort • De fabriek zal de komende week nog niet gaan draaien.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Voor de derde keer wordt het werk in Born stilgelegd (foto: Shutterstock)

VDL Nedcar ligt al drie weken stil wegens vakantie. De komende week zou de productie worden hervat, maar dat gaat niet door. De fabriek blijft minstens nog een week dicht, bevestigt woordvoerder Miel Timmers aan Automotive. 

“Heel verrassend is dit niet”, aldus Timmers. “Het tekort aan microchips speelt al maanden en is een wereldwijd probleem. Wij hebben daar zelf geen invloed op. We kopen zelf niet in, maar krijgen als onze componenten aangeleverd van BMW. We kijken daarbij telkens een week vooruit. En voor de komende week hebben we dus een tekort aan kritische componenten om de productie te starten.” De fabriek lag dit jaar in mei al tweemaal stil wegens het mondiale chiptekort.

Last

Nedcar in Born produceert op het moment uitsluitend voor BMW. Het contract met BMW om de Mini Countryman te bouwen is opgezegd en Nedcar is hard op zoek naar andere opdrachtgevers. In elk geval met de Amerikaanse producent van elektrische busjes Canoo is een overeenkomst gesloten om die volgend jaar te gaan produceren. 

VDL Nedcar is niet de enige autofabrikant die last heeft van het chiptekort. Vrijwel alle autofabrikanten wereldwijd hebben al fabrieken stilgelegd. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.