OM eist voorwaardelijke gevangenisstraf tegen handelaar valse kentekens

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Het OM eist voorwaardelijke gevangenisstraf tegen handelaar in valse kentekens. (Foto: Shutterstock)

Het Openbaar Ministerie eiste gisteren in de rechtbank in Amsterdam een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden en een werkstraf van 60 uur tegen een 59-jarige leverancier van valse kentekenplaten uit Purmerend. Zo meldt het Openbaar Ministerie.

De officier van justitie houdt de kentekenhandelaar verantwoordelijk voor het faciliteren van autodiefstallen. Zonder de valse kentekenplaten konden de gestolen auto’s niet de weg op en waren ze niet te verkopen, aldus het OM. Tegen de kentekenhandelaar werd ook een verbod geëist om twee jaar zijn beroep te mogen uitoefenen. 

Doorgewinterde autodief

Tegen vier andere verdachten in deze zaak, klanten van de handelaar, die zijn betrokken bij diefstal en heling van gestolen auto’s werden ook voorwaardelijke gevangenisstraffen geëist, van twee tot drie maanden en werkstraffen van 80 tot 120 uur.  Tegen een zesde verdachte, een doorgewinterde autodief, aldus het OM, eiste de officier een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden.

De officier van justitie hield de rechtbank nog voor dat autodiefstallen jaarlijks een grote kostenpost opleveren. Volgens hem krijgt autodiefstal meer aandacht van justitie, omdat gestolen auto’s met valse kentekens in nagenoeg elk onderzoek naar ram- en plofkraken en liquidaties voorkomen, aldus de officier. Onlangs was nog in het nieuws dat het aantal autodiefstallen is gedaald sinds de corona-uitbraak.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

OM eist voorwaardelijke gevangenisstraf tegen handelaar valse kentekens | Automotive Online

OM eist voorwaardelijke gevangenisstraf tegen handelaar valse kentekens

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Het OM eist voorwaardelijke gevangenisstraf tegen handelaar in valse kentekens. (Foto: Shutterstock)

Het Openbaar Ministerie eiste gisteren in de rechtbank in Amsterdam een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden en een werkstraf van 60 uur tegen een 59-jarige leverancier van valse kentekenplaten uit Purmerend. Zo meldt het Openbaar Ministerie.

De officier van justitie houdt de kentekenhandelaar verantwoordelijk voor het faciliteren van autodiefstallen. Zonder de valse kentekenplaten konden de gestolen auto’s niet de weg op en waren ze niet te verkopen, aldus het OM. Tegen de kentekenhandelaar werd ook een verbod geëist om twee jaar zijn beroep te mogen uitoefenen. 

Doorgewinterde autodief

Tegen vier andere verdachten in deze zaak, klanten van de handelaar, die zijn betrokken bij diefstal en heling van gestolen auto’s werden ook voorwaardelijke gevangenisstraffen geëist, van twee tot drie maanden en werkstraffen van 80 tot 120 uur.  Tegen een zesde verdachte, een doorgewinterde autodief, aldus het OM, eiste de officier een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden.

De officier van justitie hield de rechtbank nog voor dat autodiefstallen jaarlijks een grote kostenpost opleveren. Volgens hem krijgt autodiefstal meer aandacht van justitie, omdat gestolen auto’s met valse kentekens in nagenoeg elk onderzoek naar ram- en plofkraken en liquidaties voorkomen, aldus de officier. Onlangs was nog in het nieuws dat het aantal autodiefstallen is gedaald sinds de corona-uitbraak.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.