RAI Vereniging fuseert industrie-secties

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
De sectie zetelt in Helmond. (Foto: AutomotiveNL)

De RAI-secties Automotive Industry en RAI Automotive NL fuseren. Dat meldt RAI Vereniging vandaag.

In 2018 gingen AutomotiveNL en RAI Vereniging samen, waardoor er twee industrie-afdelingen ontstonden met een grote overlap in leden.

RAI AutomotiveNL is gevestigd op de Automotive Campus in Helmond. VDL Bus & Coach-directeur Henri Koolen is voorzitter van de nieuwe sectie. De leden vertegenwoordigen een productiewaarde van circa 20 miljard euro en hebben in totaal zo’n 45.000 werknemers. 

“De sectie RAI Automotive IndustryNL heeft van oudsher een sterke internationale focus om partijen in de automotive met elkaar te verbinden om samenwerking en new business te stimuleren. Ook heeft de sectie sterke banden met de Europese branchevertegenwoordiging in Brussel. De kracht van RAI AutomotiveNL kracht zit vooral in het stimuleren van innovaties, ontwikkeling van start-ups en arbeidsmarkt”, schrijft de RAI Vereniging.

De activiteiten van de sectie zijn ondergebracht in een vijftal programmalijnen: Smart Mobility, Green Mobility, Materials, Internationalisation en Human Capital.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

RAI Vereniging fuseert industrie-secties | Automotive Online

RAI Vereniging fuseert industrie-secties

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
De sectie zetelt in Helmond. (Foto: AutomotiveNL)

De RAI-secties Automotive Industry en RAI Automotive NL fuseren. Dat meldt RAI Vereniging vandaag.

In 2018 gingen AutomotiveNL en RAI Vereniging samen, waardoor er twee industrie-afdelingen ontstonden met een grote overlap in leden.

RAI AutomotiveNL is gevestigd op de Automotive Campus in Helmond. VDL Bus & Coach-directeur Henri Koolen is voorzitter van de nieuwe sectie. De leden vertegenwoordigen een productiewaarde van circa 20 miljard euro en hebben in totaal zo’n 45.000 werknemers. 

“De sectie RAI Automotive IndustryNL heeft van oudsher een sterke internationale focus om partijen in de automotive met elkaar te verbinden om samenwerking en new business te stimuleren. Ook heeft de sectie sterke banden met de Europese branchevertegenwoordiging in Brussel. De kracht van RAI AutomotiveNL kracht zit vooral in het stimuleren van innovaties, ontwikkeling van start-ups en arbeidsmarkt”, schrijft de RAI Vereniging.

De activiteiten van de sectie zijn ondergebracht in een vijftal programmalijnen: Smart Mobility, Green Mobility, Materials, Internationalisation en Human Capital.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.