Eindejaarsnummer Automotive: Autobranche geeft 2019 een 6,7

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
Eindejaarscover Automotive (beeld: Door Gerrit)

Ontwikkelingen zoals de elektrificering, het toenemend aantal rijhulpsystemen en WLTP zorgen ervoor dat de branche in rap tempo moet veranderen. De overheid frustreert hierbij de markt in hoge mate, en dat geeft uiteindelijk een zwart randje aan een verder goed jaar. Dat blijkt uit de Eindejaarsenquête die door 95 branchegenoten is ingevuld. In de december-editie van Automotive, die hier online te lezen is, gaan we per segment dieper in op het afgelopen jaar en kijken we vast naar 2020.

Naast het thema Jaar in Beeld is er ook het werkplaatsthema Diagnose & Revisie, met daarin onder andere aandacht voor de opmars van remanufacturing en de voors en tegens van investeringen in diagnose. 

Wat staat er nog meer in de nieuwe Automotive?

  • Een interview met Eric-Mark Huitema, de Nederlandse directeur van autofabrikantenkoepel Acea;
  • Columns van Arjen de Jong, Paul de Vries en Hans Adriani;
  • Een rondetafeldiscussie over de strijd om voertuigdata
  • Het autopanel kiest zijn Auto van het Jaar
  • In de Kennisbank aandacht voor de ontwikkelingen in dealervestigingen;
  • Een kijkje in de Werkplaats van Autoschade van Dijk.

Het decembernummer van Automotive is afgelopen vrijdag verschenen en sinds vandaag ook online te lezen.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.