Eindhovense toeleverancier Prodrive krijgt Europese lening van 50 miljoen

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
De campus van Prodrive in Eindhoven (foto: Prodrive)

De Eindhovense toeleverancier Prodrive Technologies krijgt een lening van 50 miljoen euro van de Europese investeringsbank. Het bedrijf gaat het geld gebruiken voor onderzoek en ontwikkeling en uitbreiden van de productiecapaciteit, meldt Prodrive.

Prodrive is een Eindhovens hightech-bedrijf dat op diverse markten actief is. Het maakt onder meer elektronische componenten (zoals gelijkrichters) voor de auto-industrie. Een recente innovatie is een fijnstofsensor, die de luchtkwaliteit in en buiten het voertuig meet. Daarnaast ontwikkelt Prodrive technologie voor zelfrijdende auto’s. Lees hier: Toeleveranciers van de auto-industrie hebben het zwaar. Marktverbreding en innovatie kunnen een oplossing bieden.

Bij Prodrive werken circa duizend mensen. De lening van 50 miljoen is gezien de schaal van het bedrijf aanzienlijk. De omzet in 2018 was 192 miljoen euro, bij een winst van 15,9 miljoen.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Eindhovense toeleverancier Prodrive krijgt Europese lening van 50 miljoen | Automotive Online

Eindhovense toeleverancier Prodrive krijgt Europese lening van 50 miljoen

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
De campus van Prodrive in Eindhoven (foto: Prodrive)

De Eindhovense toeleverancier Prodrive Technologies krijgt een lening van 50 miljoen euro van de Europese investeringsbank. Het bedrijf gaat het geld gebruiken voor onderzoek en ontwikkeling en uitbreiden van de productiecapaciteit, meldt Prodrive.

Prodrive is een Eindhovens hightech-bedrijf dat op diverse markten actief is. Het maakt onder meer elektronische componenten (zoals gelijkrichters) voor de auto-industrie. Een recente innovatie is een fijnstofsensor, die de luchtkwaliteit in en buiten het voertuig meet. Daarnaast ontwikkelt Prodrive technologie voor zelfrijdende auto’s. Lees hier: Toeleveranciers van de auto-industrie hebben het zwaar. Marktverbreding en innovatie kunnen een oplossing bieden.

Bij Prodrive werken circa duizend mensen. De lening van 50 miljoen is gezien de schaal van het bedrijf aanzienlijk. De omzet in 2018 was 192 miljoen euro, bij een winst van 15,9 miljoen.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.