Kendrion noteert groei in eerste halfjaar

Jeroen Vos Jeroen Vos
(Foto: Shutterstock)

De omzet van toeleverancier Kendrion, producent van elektromagneten voor de autobranche, lag over de afgelopen zes maanden 21 procent hoger dan in het eerste halfjaar van 2020. De omzet bedroeg 234,6 miljoen euro. Dat meldt het bedrijf in zijn halfjaarcijfers. Bij de autodivisie steeg de omzet over de eerste zes maanden met 29 procent naar 123 miljoen euro. Het bruto bedrijfsresultaat steeg in het eerste halfjaar met 58 procent naar 32 miljoen euro (20 miljoen in 2020). De nettowinst verdrievoudigde naar 11,3 miljoen euro.

Joep van Beurden, ceo van Kendrion, kijkt tevreden terug op het afgelopen half haar. “De inkomsten zijn gestegen dankzij de toegenomen economische activiteit in vergelijking met die van 2020. Over de eerste zes maanden was onze resultaat aanzienlijk beter dan in 2020, maar de Covid-19 pandemie blijft de dagelijkse realiteit van onze klanten, onze leveranciers en onze eigen activiteiten domineren”, aldus Van Beurden.

De producent verwacht dat in het komende half jaar de vraag naar zijn producten zal toenemen. Tegelijkertijd verwacht het bedrijf dat de beperkingen in de toeleveringsketen, de volatiele omstandigheden in de automotive en de stijgende grondstoffenprijzen voorlopig voortduren.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.