‘OM eist 120 duizend euro in oude zaak malafide autobedrijf’

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

De eigenaar is overleden, maar het OM eist duizenden euro’s van zijn broer en een werknemer. 

Het Openbaar ministerie eist 120.000 euro van broer eigenaar en werknemer van het opgeheven Autobedrijf Ribo. Dat meldt het Noordhollands Dagblad.

In 2017 viel de politie binnen bij autobedrijf Ribo in Wormerveer. Bij de inval bleek dat er verborgen ruimten werden ingebouwd in auto’s, om daarmee contant geld of andere zaken te vervoeren. Bij de inval werd ook 3,3 miljoen euro aan contant geld aangetroffen. Dit was grotendeels verstopt in autobanden en werd gevonden dankzij een geldhond. Het is het grootste criminele geldbedrag dat ooit in Nederland in contanten in beslag is genomen.

Aandelen

Het OM eist volgens het Noordhollands Dagblad 79 duizend euro van de broer van de eigenaar Brahim B., omdat hij voor tien procent aandelen bezat in het malafide autobedrijf in Heemskerk. Brigitte Roodveldt, de advocaat van B., zegt dat hij alleen op papier aandeelhouder was geweest en niet wist wat er verder aan de hand was in het bedrijf.

Een 28-jarige werknemer van het bedrijf zou ook tienduizenden euro’s moeten betalen in de optiek van justitie. Zijn advocaat Marcel Nuijten vindt dit onterecht, want deze Heemskerker zou niets hebben geweten van wat er in het autobedrijf speelde.

Eigenaar

De 39-jarige Beverwijkse eigenaar Ridoan B. van het bedrijf kwam vorig jaar om bij een aanslag op zijn leven. B. werd door de rechtbank Noord-Holland in 2017 veroordeeld voor witwassen en heling. In 2019 werd hij in de Beverwijkse wijk Broekpolder met geweld ontvoerd.

Als er geen schikking getroffen wordt tussen beide partijen, gaat de rechtbank de zaak eind volgend jaar inhoudelijk behandelen.

Geplaatst in rubriek:
Nienke Eusterbrock
Nienke Eusterbrock

Nienke Eusterbrock is redacteur bij Automotive.

‘OM eist 120 duizend euro in oude zaak malafide autobedrijf’ | Automotive Online

‘OM eist 120 duizend euro in oude zaak malafide autobedrijf’

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

De eigenaar is overleden, maar het OM eist duizenden euro’s van zijn broer en een werknemer. 

Het Openbaar ministerie eist 120.000 euro van broer eigenaar en werknemer van het opgeheven Autobedrijf Ribo. Dat meldt het Noordhollands Dagblad.

In 2017 viel de politie binnen bij autobedrijf Ribo in Wormerveer. Bij de inval bleek dat er verborgen ruimten werden ingebouwd in auto’s, om daarmee contant geld of andere zaken te vervoeren. Bij de inval werd ook 3,3 miljoen euro aan contant geld aangetroffen. Dit was grotendeels verstopt in autobanden en werd gevonden dankzij een geldhond. Het is het grootste criminele geldbedrag dat ooit in Nederland in contanten in beslag is genomen.

Aandelen

Het OM eist volgens het Noordhollands Dagblad 79 duizend euro van de broer van de eigenaar Brahim B., omdat hij voor tien procent aandelen bezat in het malafide autobedrijf in Heemskerk. Brigitte Roodveldt, de advocaat van B., zegt dat hij alleen op papier aandeelhouder was geweest en niet wist wat er verder aan de hand was in het bedrijf.

Een 28-jarige werknemer van het bedrijf zou ook tienduizenden euro’s moeten betalen in de optiek van justitie. Zijn advocaat Marcel Nuijten vindt dit onterecht, want deze Heemskerker zou niets hebben geweten van wat er in het autobedrijf speelde.

Eigenaar

De 39-jarige Beverwijkse eigenaar Ridoan B. van het bedrijf kwam vorig jaar om bij een aanslag op zijn leven. B. werd door de rechtbank Noord-Holland in 2017 veroordeeld voor witwassen en heling. In 2019 werd hij in de Beverwijkse wijk Broekpolder met geweld ontvoerd.

Als er geen schikking getroffen wordt tussen beide partijen, gaat de rechtbank de zaak eind volgend jaar inhoudelijk behandelen.

Geplaatst in rubriek:
Nienke Eusterbrock
Nienke Eusterbrock

Nienke Eusterbrock is redacteur bij Automotive.