Dekkingsgraad PMT stijgt, pensioenkorting voorlopig van de baan

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Foto: Shutterstock

De rentestijging die in het tweede kwartaal plaatsvond en de lichte waardestijging van aandelen en onroerend goed waren volgens het fonds de belangrijkste factoren voor het doorzettende herstel. De rentestijging is positief, omdat de pensioenverplichtingen daardoor in waarde daalden.

De dekkingsgraad ligt met 100,7 procent nog altijd onder het minimaal vereiste niveau. Het fonds heeft eind 2019 een dekkingsgraad nodig van 104,3 procent, om verlaging van pensioenen te voorkomen. Of dat gehaald wordt is nog onzeker, meldt het PMT.

Vorig jaar kondigde het pensioenfonds nog aan te vrezen voor pensioenkorting in 2017, als de dekkingsgraad onder de kritieke grens van 91,4 procent zou zakken. Dankzij de groeiende economie werd dat voorkomen. Eind vorig jaar was de dekkingsgraad 97 procent. Inmiddels is de dekkingsgraad verder gestegen.

Het PMT telt 1,3 miljoen deelnemers en 255 duizend gepensioneerden. Het vermogen van het pensioenfonds is 67,4 miljard euro.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Dekkingsgraad PMT stijgt, pensioenkorting voorlopig van de baan | Automotive Online

Dekkingsgraad PMT stijgt, pensioenkorting voorlopig van de baan

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Foto: Shutterstock

De rentestijging die in het tweede kwartaal plaatsvond en de lichte waardestijging van aandelen en onroerend goed waren volgens het fonds de belangrijkste factoren voor het doorzettende herstel. De rentestijging is positief, omdat de pensioenverplichtingen daardoor in waarde daalden.

De dekkingsgraad ligt met 100,7 procent nog altijd onder het minimaal vereiste niveau. Het fonds heeft eind 2019 een dekkingsgraad nodig van 104,3 procent, om verlaging van pensioenen te voorkomen. Of dat gehaald wordt is nog onzeker, meldt het PMT.

Vorig jaar kondigde het pensioenfonds nog aan te vrezen voor pensioenkorting in 2017, als de dekkingsgraad onder de kritieke grens van 91,4 procent zou zakken. Dankzij de groeiende economie werd dat voorkomen. Eind vorig jaar was de dekkingsgraad 97 procent. Inmiddels is de dekkingsgraad verder gestegen.

Het PMT telt 1,3 miljoen deelnemers en 255 duizend gepensioneerden. Het vermogen van het pensioenfonds is 67,4 miljard euro.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.