Bovag in cassatie tegen pensioenuitspraak Hof

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:

Dat meldt Bovag vandaag.

Het arrest stelt namelijk dat PMT mag besluiten om de Vakraad Metaal en Techniek te raadplegen en Bovag kan negeren bij haar plannen. Dat kan omdat Bovag zelf uit de Federatie Werkgeversorganisaties Techniek (FWT) is gestapt. 

Bovag werkt momenteel aan een nieuwe cao voor haar leden. En met een terugkeer in de FWT en de Vakraad zou Bovag die zeggenschap en invloed weer krijgen. Maar, zo meldt de branchevereniging, zekerheid over terugkeer in de FWT en de Vakraad is er niet op korte termijn. Omdat de cassatietermijn half augustus verstrijkt, heeft Bovag besloten in cassatie te gaan. Bovag wil een nieuwe uitspraak waarbij duidelijk moet zijn of Bovag gehoord moet worden als sociale partner door PMT bij wijziging van de pensioenpremieverdeling.

Bovag in cassatie tegen pensioenuitspraak Hof | Automotive Online

Bovag in cassatie tegen pensioenuitspraak Hof

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:

Dat meldt Bovag vandaag.

Het arrest stelt namelijk dat PMT mag besluiten om de Vakraad Metaal en Techniek te raadplegen en Bovag kan negeren bij haar plannen. Dat kan omdat Bovag zelf uit de Federatie Werkgeversorganisaties Techniek (FWT) is gestapt. 

Bovag werkt momenteel aan een nieuwe cao voor haar leden. En met een terugkeer in de FWT en de Vakraad zou Bovag die zeggenschap en invloed weer krijgen. Maar, zo meldt de branchevereniging, zekerheid over terugkeer in de FWT en de Vakraad is er niet op korte termijn. Omdat de cassatietermijn half augustus verstrijkt, heeft Bovag besloten in cassatie te gaan. Bovag wil een nieuwe uitspraak waarbij duidelijk moet zijn of Bovag gehoord moet worden als sociale partner door PMT bij wijziging van de pensioenpremieverdeling.