Hoge Raad stelt Bovag in ongelijk over pensioenverdeling

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Foto: Shutterstock

Dat meldt Bovag aan Automotive.

Bovag ging in cassatie omdat de branchevereniging vindt dat de sociale partners over de verdeling van de pensioenpremie gaan en niet het bestuur van pensioenfonds PMT. Ook stelde Bovag dat Pensioenfonds Metaal en Techniek zich onvoldoende rekenschap heeft gegeven van de belangen van de Bovag-achterban door een afwijkende premieverdeling vast te leggen in de pensioenreglementen. Dat had grote nadelige gevolgen voor de werkgevers in de sector.

“Beide klachten zijn helaas door de Hoge Raad afgewezen”, zegt Bertho Eckhardt, algemeen voorzitter van Bovag. “Dat betekent dat Bovag geen directe invloed heeft op de verdeling van de pensioenpremie tussen werkgevers en werknemers.” De pensioenpremieverdeling kan door andere partijen – dus buiten Bovag om- worden vastgesteld. “De pensioenpremieverdeling heeft grote invloed op de lasten van de werkgevers en werknemers in de sector. Dat verbaast Bovag en is niet in het belang van deze werkgevers en werknemers”, aldus Eckhardt.

Geen gevolgen

Bovag laat weten dat de uitspraak geen financiële gevolgen heeft voor werkgevers en werknemers in de sector. De brancheorganisatie en vakbonden hebben de ongewenste situatie al gerepareerd in de cao-afspraken.

Bovag meldt alles in het werk te stellen om op een andere manier invloed te krijgen op de premies en de pensioenen. De brancheorganisatie zegt inmiddels in gesprek te zijn met werkgeversorganisaties, verenigd in de Federatie Werkgeversorganisaties Techniek (FWT), die samen met Bovag in pensioenfonds PMT zitten. Bovag heeft een bestuurszetel in het pensioenfonds. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Hoge Raad stelt Bovag in ongelijk over pensioenverdeling | Automotive Online

Hoge Raad stelt Bovag in ongelijk over pensioenverdeling

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Foto: Shutterstock

Dat meldt Bovag aan Automotive.

Bovag ging in cassatie omdat de branchevereniging vindt dat de sociale partners over de verdeling van de pensioenpremie gaan en niet het bestuur van pensioenfonds PMT. Ook stelde Bovag dat Pensioenfonds Metaal en Techniek zich onvoldoende rekenschap heeft gegeven van de belangen van de Bovag-achterban door een afwijkende premieverdeling vast te leggen in de pensioenreglementen. Dat had grote nadelige gevolgen voor de werkgevers in de sector.

“Beide klachten zijn helaas door de Hoge Raad afgewezen”, zegt Bertho Eckhardt, algemeen voorzitter van Bovag. “Dat betekent dat Bovag geen directe invloed heeft op de verdeling van de pensioenpremie tussen werkgevers en werknemers.” De pensioenpremieverdeling kan door andere partijen – dus buiten Bovag om- worden vastgesteld. “De pensioenpremieverdeling heeft grote invloed op de lasten van de werkgevers en werknemers in de sector. Dat verbaast Bovag en is niet in het belang van deze werkgevers en werknemers”, aldus Eckhardt.

Geen gevolgen

Bovag laat weten dat de uitspraak geen financiële gevolgen heeft voor werkgevers en werknemers in de sector. De brancheorganisatie en vakbonden hebben de ongewenste situatie al gerepareerd in de cao-afspraken.

Bovag meldt alles in het werk te stellen om op een andere manier invloed te krijgen op de premies en de pensioenen. De brancheorganisatie zegt inmiddels in gesprek te zijn met werkgeversorganisaties, verenigd in de Federatie Werkgeversorganisaties Techniek (FWT), die samen met Bovag in pensioenfonds PMT zitten. Bovag heeft een bestuurszetel in het pensioenfonds. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.