‘Ontslagen defensiemedewerkers klagen minister Kamp aan’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:

Dit meldt de Telegraaf.

Kamp was minister van Defensie, toen hij in 2006 van importeur Pon twee navigatiecd’s en een korting van 263 euro kreeg voor zijn privéauto, een Audi TT. Voor het OM was dat feit geen reden om de rol van Kamp te onderzoeken of om hem te ondervragen.

De twee defensiemedewerkers die beschuldigd worden van fraude rond de aanbesteding van dienstvoertuigen, vinden het onbegrijpelijk dat Kamp niet vervolgd wordt, terwijl zij voor gunsten van vergelijkbare grootte – kortingen van een paar honderd euro op auto’s – werden ontslagen, vervolgd en deze maand voor de rechter moeten verschijnen. Daarom hebben de twee nu een integriteitsklacht ingediend tegen de minister.

Achteraf was het beter geweest als ik mijn auto niet naar Pon had gebracht

Kamp heeft inmiddels gereageerd op de beschuldigingen. “Als ik nu terugkijk op wat er is gebeurd destijds, dan denk ik dat het beter was geweest als ik mijn auto niet naar Pon had gebracht, maar naar mijn eigen dealer in Zutphen”, citeert de Telegraaf. De VVD-minister zegt zich niet meer te kunnen herinneringen waarom hij zijn auto naar Pon bracht en niet naar zijn eigen garage. “Als ik een factuur krijg van 1.200 euro, en er zit een korting op van het autobedrijf, dan moeten ze dat zelf weten. Ik heb daar niet om gevraagd. Ik vraag nooit om korting. Ik heb daar ook geen verstand van.”

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.