Frankrijk verplicht hergebruik onderdelen

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:

 Branchevereniging Bovag vindt van niet. “Een verplichting gaat wat ons betreft te ver”, zegt Bovag-woordvoerder Tom Huyskens. “Het druist in tegen het principe van marktwerking. Als garagist moet je zelf kunnen bepalen wat je een klant aanbiedt.”

Onwetendheid
Demontage- en revisiebedrijven staan wel positief tegenover de Franse aanpak. Al is het alleen maar om een einde te maken aan de onwetendheid over hergebruik, vindt Marianne Tromp van Automotive Ronald Morien. “Er is nog veel onwetendheid onder consumenten, maar ook onder autobedrijven over de mogelijkheden van gebruikte onderdelen. Door de optie voor gebruikte onderdelen verplicht aan te bieden, maakt de klant in ieder geval een bewuste keuze. Ze zien dan ook meteen het prijsverschil.”

Lees het volledige artikel in de digitale editie van Automotive 7 die afgelopen week verscheen.

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.

Reacties

 • Testsub1 Testsub1 Testsub1

  Dit is erg goed nieuws!

 • Testsub1 Testsub1 Testsub1

  [quote name=”Testsub1 Testsub1 Testsub1″]Dit is erg goed nieuws![/quote]
  Dat zeg ik!

Frankrijk verplicht hergebruik onderdelen | Automotive Online

Frankrijk verplicht hergebruik onderdelen

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:

 Branchevereniging Bovag vindt van niet. “Een verplichting gaat wat ons betreft te ver”, zegt Bovag-woordvoerder Tom Huyskens. “Het druist in tegen het principe van marktwerking. Als garagist moet je zelf kunnen bepalen wat je een klant aanbiedt.”

Onwetendheid
Demontage- en revisiebedrijven staan wel positief tegenover de Franse aanpak. Al is het alleen maar om een einde te maken aan de onwetendheid over hergebruik, vindt Marianne Tromp van Automotive Ronald Morien. “Er is nog veel onwetendheid onder consumenten, maar ook onder autobedrijven over de mogelijkheden van gebruikte onderdelen. Door de optie voor gebruikte onderdelen verplicht aan te bieden, maakt de klant in ieder geval een bewuste keuze. Ze zien dan ook meteen het prijsverschil.”

Lees het volledige artikel in de digitale editie van Automotive 7 die afgelopen week verscheen.

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.

Reacties

 • Testsub1 Testsub1 Testsub1

  Dit is erg goed nieuws!

 • Testsub1 Testsub1 Testsub1

  [quote name=”Testsub1 Testsub1 Testsub1″]Dit is erg goed nieuws![/quote]
  Dat zeg ik!