Weekers pakt fraude buitenlandse kentekens aan

Steven Don Steven Don

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 

Reacties

 • daw

  Ik heb jaren een ontheffing gehad voor BPM voor mijn Belgische auto. Deze werd ter beschikking gesteld door mijn werkgever. Hoe denkt de Staatssecretaris dit op te lossen? Kan toch moeilijk verwachten dat de werkgever belasting in België en Nederland betaalt en misschien zelfs wel BPM. Wordt nog een interessante discussie.

 • JH

  Helemaal eens met DAW. Ik voorzie al weer een enorme administratieve rompslomp. Waar is de wet ter voorkoming van dubbele belasting gebleven?? Waar is de Europese open markt? Meneer Weekers maakt het een europese burger weer onnodig moeilijk…

 • P. Smit

  Weer zo’n populistisch gedrag om zieltjes te winnen,Geert Wilders had zoiets ook kunnen bedenken. Als je het uitrekent zijn de kosten veel hoger dan de opbrengsten daarnaast zijn deze maatregelen in strijd met de europese afspraken, terwijl je dergelijke belastingen kunt verwerken in de brandstof of via tol.
  PS

 • Lex

  Dat is allemaal mooi, maar de Nederlandse ondernemer staat nu bij voorbaat al voor hogere kosten omdat zijn wagenpark duurder wordt belast. Stil zitten heeft dus ook geen zin !

 • JP

  Hallo ! Toen mijn vrouw 20jr. geleden terug kwam van een baan in Duitsland,MOESTEN wij v.a.DAG 1 Mrb betalen,OVER DE DUITSE KENT.PLAAT!!!!En al die Polen e.a. profiteurs als transporteurs met buitenlandse platen etc.etc.etc.Aanpakken dus.Wie weet doet die Weekers nog s iets goeds: eindelijk

 • Eduard Pijl

  Grootse nonsens. Bovendien, op welke wijze is degene die “wel netjes betaalt” dan de dupe ? Maakt onze politieke dwerg zich dan ook druk over de schofterige situatie waarbij men voor niet rijden (schorsen) ook belasting betaalt ? Of dat je bij het ongedaan maken van de schorsing binnen èen kwartaal gewoon het hele kwartaal met terugwerkende kracht mag betalen ? Maakt hij zich ook zo druk over de afpersingsspraktijk waarbij de schorsing automatisch verloopt opdat we óf opnieuw moeten betalenof de brievenbus olstroomt met boetes ? Of maakt hij zich ook druk om de mensen die voor maanden in Zuid Europa overwinteren en hier verplicht de houderschapsbelasting betalen. Weekers is een kleinzielige kleindenker die alleen maar met dit soort onzin komt omdat hofnar Rutte in zijn nek hijgt ivm die 3 procent die hem oplegd is vanuit Brussel

 • Eduard Pijl

  Het zegt alweer genoeg dat het rijden met een buitenlands kenteken gelijk fraude betekent. Niet zo heel vreemd in een land waar je schuldig bent tot je onschuld bewezen is. Na een afgewezen bezwaar zul je toch eerst je boete moeten betalen( zekerheidstelling, haha) voordat je in beroep mag. Mij verbaast niets.

 • Eduard Pijl

  Onze politieke kleindenker is niet competent genoeg om met een simpel, effectief en vooral rechtvaardig wegenbelastingsysteem te komen. Hij is nu zelf verantwoordelijk voor dit systeem van de bezittersbelasting. Al dat domme geleuter over “de gebruiker betaalt” is allemaal een farce.

Weekers pakt fraude buitenlandse kentekens aan | Automotive Online

Weekers pakt fraude buitenlandse kentekens aan

Steven Don Steven Don

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 

Reacties

 • daw

  Ik heb jaren een ontheffing gehad voor BPM voor mijn Belgische auto. Deze werd ter beschikking gesteld door mijn werkgever. Hoe denkt de Staatssecretaris dit op te lossen? Kan toch moeilijk verwachten dat de werkgever belasting in België en Nederland betaalt en misschien zelfs wel BPM. Wordt nog een interessante discussie.

 • JH

  Helemaal eens met DAW. Ik voorzie al weer een enorme administratieve rompslomp. Waar is de wet ter voorkoming van dubbele belasting gebleven?? Waar is de Europese open markt? Meneer Weekers maakt het een europese burger weer onnodig moeilijk…

 • P. Smit

  Weer zo’n populistisch gedrag om zieltjes te winnen,Geert Wilders had zoiets ook kunnen bedenken. Als je het uitrekent zijn de kosten veel hoger dan de opbrengsten daarnaast zijn deze maatregelen in strijd met de europese afspraken, terwijl je dergelijke belastingen kunt verwerken in de brandstof of via tol.
  PS

 • Lex

  Dat is allemaal mooi, maar de Nederlandse ondernemer staat nu bij voorbaat al voor hogere kosten omdat zijn wagenpark duurder wordt belast. Stil zitten heeft dus ook geen zin !

 • JP

  Hallo ! Toen mijn vrouw 20jr. geleden terug kwam van een baan in Duitsland,MOESTEN wij v.a.DAG 1 Mrb betalen,OVER DE DUITSE KENT.PLAAT!!!!En al die Polen e.a. profiteurs als transporteurs met buitenlandse platen etc.etc.etc.Aanpakken dus.Wie weet doet die Weekers nog s iets goeds: eindelijk

 • Eduard Pijl

  Grootse nonsens. Bovendien, op welke wijze is degene die “wel netjes betaalt” dan de dupe ? Maakt onze politieke dwerg zich dan ook druk over de schofterige situatie waarbij men voor niet rijden (schorsen) ook belasting betaalt ? Of dat je bij het ongedaan maken van de schorsing binnen èen kwartaal gewoon het hele kwartaal met terugwerkende kracht mag betalen ? Maakt hij zich ook zo druk over de afpersingsspraktijk waarbij de schorsing automatisch verloopt opdat we óf opnieuw moeten betalenof de brievenbus olstroomt met boetes ? Of maakt hij zich ook druk om de mensen die voor maanden in Zuid Europa overwinteren en hier verplicht de houderschapsbelasting betalen. Weekers is een kleinzielige kleindenker die alleen maar met dit soort onzin komt omdat hofnar Rutte in zijn nek hijgt ivm die 3 procent die hem oplegd is vanuit Brussel

 • Eduard Pijl

  Het zegt alweer genoeg dat het rijden met een buitenlands kenteken gelijk fraude betekent. Niet zo heel vreemd in een land waar je schuldig bent tot je onschuld bewezen is. Na een afgewezen bezwaar zul je toch eerst je boete moeten betalen( zekerheidstelling, haha) voordat je in beroep mag. Mij verbaast niets.

 • Eduard Pijl

  Onze politieke kleindenker is niet competent genoeg om met een simpel, effectief en vooral rechtvaardig wegenbelastingsysteem te komen. Hij is nu zelf verantwoordelijk voor dit systeem van de bezittersbelasting. Al dat domme geleuter over “de gebruiker betaalt” is allemaal een farce.