Biodieselfabriek Biovalue gaat dicht

Redactie Redactie
• Laatste update:

De markt voor biodiesel is ingewikkelder dan Delta aanvankelijk had gedacht.  “Op dit moment staat 95% van de biodieselproductie in heel Nederland zelfs stil”, aldus Edwin van Laar, woordvoerder van Delta.

Volgens Van Laar komt dat onder meer doordat er biodiesel uit palmolie van buiten Europa tegen dumpprijzen wordt geïmporteerd. Bovendien heeft de Nederlandse overheid haar wetgeving rond biodiesel veranderd. In 2007 wilde ze dat er dit jaar een minimum percentage van 6% biodiesel aan reguliere diesel zou worden toegevoegd. Dat is in 2008 bijgesteld tot 4%.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Biodieselfabriek Biovalue gaat dicht | Automotive Online

Biodieselfabriek Biovalue gaat dicht

Redactie Redactie
• Laatste update:

De markt voor biodiesel is ingewikkelder dan Delta aanvankelijk had gedacht.  “Op dit moment staat 95% van de biodieselproductie in heel Nederland zelfs stil”, aldus Edwin van Laar, woordvoerder van Delta.

Volgens Van Laar komt dat onder meer doordat er biodiesel uit palmolie van buiten Europa tegen dumpprijzen wordt geïmporteerd. Bovendien heeft de Nederlandse overheid haar wetgeving rond biodiesel veranderd. In 2007 wilde ze dat er dit jaar een minimum percentage van 6% biodiesel aan reguliere diesel zou worden toegevoegd. Dat is in 2008 bijgesteld tot 4%.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.