Cardoen: komst Brilliance niet zeker

Redactie Redactie
• Laatste update:

“De test is uitgevoerd volgens de eisen van ADAC, dus we verwachten dat hij ook in die officiële test drie sterren zal halen.” De importeur voor de Benelux, Karel Cardoen, wacht eerst die officiële test af. Niet onlogisch: de vorige versie haalde slechts 1,5 ster, waar Brilliance op drie had gerekend; Cardoen oordeelde vervolgens dat de auto te onveilig was voor verkoop. Hij liet destijds weten de auto opnieuw te willen importeren als hij minimaal drie sterren zou krijgen, in een officiëre crashtest. “Wij wachten de test van ADAC af voordat we weer gaan onderhandelen”, meldt Karel Cardoen nu. “Ze komen met een nieuw model, dus die test zal snel volgen.” En dan toch een Brilliance in Nederland in 2008? “Nou, dat vind ik wel erg voorbarig. Ik denk dat hij pas volgend jaar in Duitsland op de markt komt, dus dan volgt pas die onafhankelijke test.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Cardoen: komst Brilliance niet zeker | Automotive Online

Cardoen: komst Brilliance niet zeker

Redactie Redactie
• Laatste update:

“De test is uitgevoerd volgens de eisen van ADAC, dus we verwachten dat hij ook in die officiële test drie sterren zal halen.” De importeur voor de Benelux, Karel Cardoen, wacht eerst die officiële test af. Niet onlogisch: de vorige versie haalde slechts 1,5 ster, waar Brilliance op drie had gerekend; Cardoen oordeelde vervolgens dat de auto te onveilig was voor verkoop. Hij liet destijds weten de auto opnieuw te willen importeren als hij minimaal drie sterren zou krijgen, in een officiëre crashtest. “Wij wachten de test van ADAC af voordat we weer gaan onderhandelen”, meldt Karel Cardoen nu. “Ze komen met een nieuw model, dus die test zal snel volgen.” En dan toch een Brilliance in Nederland in 2008? “Nou, dat vind ik wel erg voorbarig. Ik denk dat hij pas volgend jaar in Duitsland op de markt komt, dus dan volgt pas die onafhankelijke test.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.