Auto1.com: verkoop EV-occasions 50 procent gegroeid in 2022

Auto1 • Nederland, Finland en Denemarken waren de markten met de meest verhandelde EV’s.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Op B2B-platform voor tweedehands auto’s, Auto1.com, zijn in 2022 meer dan 18 duizend elektrische voertuigen (EV’s) verhandeld, een stijging van ruim 50 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Dat maakt Auto1 bekend in een persbericht.

Toyota, Tesla en Volkswagen waren de top drie EV-merken die werden verhandeld op het platform. Nederland, Finland en Denemarken waren de markten met de meest verhandelde EV’s, daarnaast had een derde van de verhandelde EV’s een prijs tussen de 20 duizend euro en 35 duizend euro. Het grootste deel van de verhandelde EV’s was tussen de een en vijf jaar oud, met een kilometerstand van minder dan 10 duizend kilometer, volgens de gegevens van Auto1.

Daling Kia

Mercedes-Benz maakte een sprong in de ranglijst van meest verhandelde EV-merken, terwijl Renault de top 10 betrad en Kia naar de tiende plek werd geduwd. Er is een toenemende diversiteit aan fabrikanten in de EV-markt, maar de nieuwkomers zijn nog niet terug te vinden in de top 10 van Auto1.

EV trend

De groei van EV’s op de tweedehands markt weerspiegelt volgens Auto1 de trend in de markt voor nieuwe auto’s, waar nieuwe EV’s in 2022 een marktaandeel van 44 procent hadden in Europa, aldus de European Automobile Manufacturers’ Association (Acea).

Auto1.com: verkoop EV-occasions 50 procent gegroeid in 2022 | Automotive Online

Auto1.com: verkoop EV-occasions 50 procent gegroeid in 2022

Auto1 • Nederland, Finland en Denemarken waren de markten met de meest verhandelde EV’s.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Op B2B-platform voor tweedehands auto’s, Auto1.com, zijn in 2022 meer dan 18 duizend elektrische voertuigen (EV’s) verhandeld, een stijging van ruim 50 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Dat maakt Auto1 bekend in een persbericht.

Toyota, Tesla en Volkswagen waren de top drie EV-merken die werden verhandeld op het platform. Nederland, Finland en Denemarken waren de markten met de meest verhandelde EV’s, daarnaast had een derde van de verhandelde EV’s een prijs tussen de 20 duizend euro en 35 duizend euro. Het grootste deel van de verhandelde EV’s was tussen de een en vijf jaar oud, met een kilometerstand van minder dan 10 duizend kilometer, volgens de gegevens van Auto1.

Daling Kia

Mercedes-Benz maakte een sprong in de ranglijst van meest verhandelde EV-merken, terwijl Renault de top 10 betrad en Kia naar de tiende plek werd geduwd. Er is een toenemende diversiteit aan fabrikanten in de EV-markt, maar de nieuwkomers zijn nog niet terug te vinden in de top 10 van Auto1.

EV trend

De groei van EV’s op de tweedehands markt weerspiegelt volgens Auto1 de trend in de markt voor nieuwe auto’s, waar nieuwe EV’s in 2022 een marktaandeel van 44 procent hadden in Europa, aldus de European Automobile Manufacturers’ Association (Acea).