Investeerder Newport Capital koopt VWE Automotive

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Het hoofdkantoor van VWE. (Foto: VWE)

Investeerder Newport Capital heeft een meerderheidsbelang genomen in dataleverancier VWE Automotive. Dat meldt VWE vanavond. Newport Capital is onder meer eigenaar van datamarketingbureau EDM en fietsenbouwer Amslod. VWE-oprichter Ton Vestering blijft als aandeelhouder verbonden aan het bedrijf. Ook wordt hij commissaris. De huidige directie en leden van het managementteam van VWE zullen de dagelijkse leiding blijven voeren.

Vestering laat aan Automotive weten dat hij VWE wilde verkopen aan een financieel krachtige partij die actief is in data en retail. “Er komt ongelofelijk veel af op de branche en dat gaat veel vergen van een bedrijf als VWE. Ik denk dat wij geweldig gepositioneerd zijn voor de toekomst en met Newport Capital een koper hebben gevonden die die potentie weet te benutten. Newport heeft een breed netwerk, kennis en ervaring in het uitrollen van (internationale) groeistrategieën.”

Unieke positie

Rob van der Laan, managing partner bij Newport Capital, stelt dat VWE zich heeft ontwikkeld tot een toonaangevende partij in datagedreven diensten voor de autobranche. “Binnen deze branche heeft VWE een unieke positie bij het autobedrijf, binnen de leasemarkt en bij de consument. Wij zijn zeer enthousiast over de kans die wij krijgen om de verdere groei en ontwikkeling van VWE mogelijk te maken en de strategie van VWE samen in te vullen.”Lees hier de afscheidsspecial van Ton Vestering uit 2018, toen hij terugtrad uit de directie.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Investeerder Newport Capital koopt VWE Automotive | Automotive Online

Investeerder Newport Capital koopt VWE Automotive

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Het hoofdkantoor van VWE. (Foto: VWE)

Investeerder Newport Capital heeft een meerderheidsbelang genomen in dataleverancier VWE Automotive. Dat meldt VWE vanavond. Newport Capital is onder meer eigenaar van datamarketingbureau EDM en fietsenbouwer Amslod. VWE-oprichter Ton Vestering blijft als aandeelhouder verbonden aan het bedrijf. Ook wordt hij commissaris. De huidige directie en leden van het managementteam van VWE zullen de dagelijkse leiding blijven voeren.

Vestering laat aan Automotive weten dat hij VWE wilde verkopen aan een financieel krachtige partij die actief is in data en retail. “Er komt ongelofelijk veel af op de branche en dat gaat veel vergen van een bedrijf als VWE. Ik denk dat wij geweldig gepositioneerd zijn voor de toekomst en met Newport Capital een koper hebben gevonden die die potentie weet te benutten. Newport heeft een breed netwerk, kennis en ervaring in het uitrollen van (internationale) groeistrategieën.”

Unieke positie

Rob van der Laan, managing partner bij Newport Capital, stelt dat VWE zich heeft ontwikkeld tot een toonaangevende partij in datagedreven diensten voor de autobranche. “Binnen deze branche heeft VWE een unieke positie bij het autobedrijf, binnen de leasemarkt en bij de consument. Wij zijn zeer enthousiast over de kans die wij krijgen om de verdere groei en ontwikkeling van VWE mogelijk te maken en de strategie van VWE samen in te vullen.”Lees hier de afscheidsspecial van Ton Vestering uit 2018, toen hij terugtrad uit de directie.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.