RDW gaat strenger toezien op corona-importprocedure

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:

RDW digitaliseerde vanwege corona een groot deel van het importproces. De branche hoopt dat deze digitalisering blijvend is, maar dat is nog geen zekerheidje. Dat vertelde Paul Dietz, divisiemanager Toezicht en Beoordeling bij de RDW, zojuist tijdens de Automotive Livestream. “We zien toch een aantal erkende bedrijven over het randje gaan, bijvoorbeeld door schadeauto’s weg te moffelen. Daarom zullen we in deze procedure de duimschroeven wel wat aandraaien.”

Naast de coronaprocedure werden ook de rol van RDW bij de aanpak van tellerfraude, de mondkapjesplicht bij erkende bedrijven en de rol bij parallelimport besproken.

De Livestream is te bekijken via LinkedIn, Youtube en hieronder:

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

RDW gaat strenger toezien op corona-importprocedure | Automotive Online

RDW gaat strenger toezien op corona-importprocedure

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:

RDW digitaliseerde vanwege corona een groot deel van het importproces. De branche hoopt dat deze digitalisering blijvend is, maar dat is nog geen zekerheidje. Dat vertelde Paul Dietz, divisiemanager Toezicht en Beoordeling bij de RDW, zojuist tijdens de Automotive Livestream. “We zien toch een aantal erkende bedrijven over het randje gaan, bijvoorbeeld door schadeauto’s weg te moffelen. Daarom zullen we in deze procedure de duimschroeven wel wat aandraaien.”

Naast de coronaprocedure werden ook de rol van RDW bij de aanpak van tellerfraude, de mondkapjesplicht bij erkende bedrijven en de rol bij parallelimport besproken.

De Livestream is te bekijken via LinkedIn, Youtube en hieronder:

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.