Carnext start met nieuwe onlinediensten

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Carnext lanceert nieuwe onlineservices. (Foto: Carnext)

Carnext, het occasionbedrijf van Leaseplan, introduceert een aantal nieuwe e-commercediensten, zoals virtuele autoafspraken of thuisbezorging. Met de online diensten zegt Carnext te willen inspelen op de toenemende vraag naar online autoverkoop vanwege de coronacrisis. Dat laat Carnext weten in een persbericht.

Zo biedt het bedrijf een click & collect systeem waarbij klanten een afspraak voor thuisaflevering kunnen maken of een waarbij de auto kan worden opgehaald bij één van de afleverpunten. Ook kunnen virtuele autoafspraken worden gemaakt waarbij klanten via een video-afspraak een auto kunnen bekijken.

“Het online kopen van auto’s is door de beperkingen rondom corona echt van de grond gekomen. Tegelijkertijd hebben we gezien dat mensen nog steeds een zekere mate van extra ondersteuning willen bij het afronden van zo’n grote aankoop”, aldus Jan Wouter Kleinjan, chief product & marketing officer Carnext.

Verlies 

Uit de cijfers over het tweede kwartaal van Leaseplan is af te lezen dat Carnext een verlies leed van 16 miljoen euro, mede als gevolg van een strategische investering van 8 miljoen euro om toekomstige groei te stimuleren. Ook kromp de verkoop met 12 procent tot 8 duizend auto’s.  

Onlangs vertrok Ewout van Jarwaarde als ceo bij Carnext. Er is nog geen opvolger voor Van Jarwaarde. Leaseplan Corporation-coo Ignacio Barbadillo Llorens heeft op interim-basis de leiding overgenomen. Ander nieuws is dat Carnext heeft besloten om de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk af te bouwen. Afgelopen vrijdag werk bekend dat Erik Henstra, managing director Leaseplan Nederland vertrekt. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Carnext start met nieuwe onlinediensten | Automotive Online

Carnext start met nieuwe onlinediensten

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Carnext lanceert nieuwe onlineservices. (Foto: Carnext)

Carnext, het occasionbedrijf van Leaseplan, introduceert een aantal nieuwe e-commercediensten, zoals virtuele autoafspraken of thuisbezorging. Met de online diensten zegt Carnext te willen inspelen op de toenemende vraag naar online autoverkoop vanwege de coronacrisis. Dat laat Carnext weten in een persbericht.

Zo biedt het bedrijf een click & collect systeem waarbij klanten een afspraak voor thuisaflevering kunnen maken of een waarbij de auto kan worden opgehaald bij één van de afleverpunten. Ook kunnen virtuele autoafspraken worden gemaakt waarbij klanten via een video-afspraak een auto kunnen bekijken.

“Het online kopen van auto’s is door de beperkingen rondom corona echt van de grond gekomen. Tegelijkertijd hebben we gezien dat mensen nog steeds een zekere mate van extra ondersteuning willen bij het afronden van zo’n grote aankoop”, aldus Jan Wouter Kleinjan, chief product & marketing officer Carnext.

Verlies 

Uit de cijfers over het tweede kwartaal van Leaseplan is af te lezen dat Carnext een verlies leed van 16 miljoen euro, mede als gevolg van een strategische investering van 8 miljoen euro om toekomstige groei te stimuleren. Ook kromp de verkoop met 12 procent tot 8 duizend auto’s.  

Onlangs vertrok Ewout van Jarwaarde als ceo bij Carnext. Er is nog geen opvolger voor Van Jarwaarde. Leaseplan Corporation-coo Ignacio Barbadillo Llorens heeft op interim-basis de leiding overgenomen. Ander nieuws is dat Carnext heeft besloten om de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk af te bouwen. Afgelopen vrijdag werk bekend dat Erik Henstra, managing director Leaseplan Nederland vertrekt. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.