TDR Capital biedt twee miljard voor veilinghuis BCA

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
BCA sloeg vorig jaar nog een bod af. (Foto: BCA)

Private equityfonds TDR Capital wil veilinghuis BCA Marketplace voor 1,9 miljard pond (2,15 miljard euro) kopen. De overnamegesprekken bevinden zich in een vergevorderd stadium. Dat bevestigt BCA naar aanleiding van berichtgeving in Engelse media. 

In een verklaring schrijft BCA dat TDR alle uitgegeven aandelen wil overnemen. De overnamesom ligt ongeveer dertig procent boven de slotkoers van BCA op 19 juni.

De directie van BCA, dat vorig jaar nog een bod van Apax Partners afsloeg, adviseert de aandeelhouders om, als TDR het bod daadwerkelijk doet, ermee akkoord te gaan.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

TDR Capital biedt twee miljard voor veilinghuis BCA | Automotive Online

TDR Capital biedt twee miljard voor veilinghuis BCA

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
BCA sloeg vorig jaar nog een bod af. (Foto: BCA)

Private equityfonds TDR Capital wil veilinghuis BCA Marketplace voor 1,9 miljard pond (2,15 miljard euro) kopen. De overnamegesprekken bevinden zich in een vergevorderd stadium. Dat bevestigt BCA naar aanleiding van berichtgeving in Engelse media. 

In een verklaring schrijft BCA dat TDR alle uitgegeven aandelen wil overnemen. De overnamesom ligt ongeveer dertig procent boven de slotkoers van BCA op 19 juni.

De directie van BCA, dat vorig jaar nog een bod van Apax Partners afsloeg, adviseert de aandeelhouders om, als TDR het bod daadwerkelijk doet, ermee akkoord te gaan.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.