Nieuwe pan-Europese autozoekmachine

Redactie Redactie
• Laatste update:

De website is een initiatief van Eric Beyer (47) en Hisham Lalmy (27), beiden ex-Porsche. “Op Automobileeurope worden alleen auto’s aangeboden uit de occasionvoorraad van Europese merkdealers”, vertelt Lalmy. “Dat geeft zekerheid over de kwaliteit.”
Momenteel is het bedrijf bezig om contracten met Europese dealers af te sluiten. Er staan nu zo`n 20 duizend occasions online, aan het eind van dit jaar moeten dat er 100 duizend zijn.

Voor kopers is de website voorlopig alleen in Nederland operationeel, en medio maart ook in Duitsland. Daarna worden in de loop van het jaar gefaseerd België, Luxemburg, Oostenrijk, Frankrijk, Italië en Spanje toegevoegd. De naambekendheid moet vooral worden verhoogd via internetcampagnes.

Aspirantkopers kunnen kiezen of ze de transactie zelf regelen met het autobedrijf of dat Automobileeurope het transport, de invoer en de fiscale zaken afhandelt. “We zullen daar geen marge op maken, want de prijsstelling op internet moet scherp zijn”, zegt Lalmy.

Calculator
Op de website krijgen klanten een gespecificeerde berekening over de te betalen kosten en belastingen; op basis van het ip-adres kan worden nagegaan welk belastingtarief en welke toeslagen er voor de koper gelden.

De website-exploitant sluit contracten af met dealerholdings, die hun voorraad via de website aanbieden. Verder heeft Automobileeurope in de acht landen waar het zich op richt een eigen back-office, met onder andere support en salesafdelingen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.