Occasionverkoop blijft in april nagenoeg gelijk

Occasion • Consumentenverkoop van gebruikte bedrijfswagens daalde wel.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
C2C verkoop van personenauto's liet de grootste stijging zien in april. (Foto: Shutterstock)

In april verkochten autobedrijven ruim 103 duizend occasions aan consumenten, een aantal dat nagenoeg gelijk is ten opzichte van april 2022. Dat meldt dataleverancier VWE. In maart steeg de verkoop van gebruikte personenwagens juist nog met zo’n 11 procent.

Het aantal autoverkopen tussen particulieren onderling, liet ook een kleine stijging zien. In april verkochten consumenten ruim 46 duizend personenauto’s, een stijging van 2,2 procent. Ook de b2b-verkopen stegen in april licht met 1,6 procent tot een aantal van 69.180 auto’s.

De verkoop van gebruikte bedrijfswagens aan consumenten en tussen particulieren onderling, liet een lichte daling zien in april. Respectievelijk een daling van 2,1 en 2 procent ten opzichte van april 2022. Op de b2b-markt steeg de verkoop juist met 7,3 procent.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Occasionverkoop blijft in april nagenoeg gelijk | Automotive Online

Occasionverkoop blijft in april nagenoeg gelijk

Occasion • Consumentenverkoop van gebruikte bedrijfswagens daalde wel.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
C2C verkoop van personenauto's liet de grootste stijging zien in april. (Foto: Shutterstock)

In april verkochten autobedrijven ruim 103 duizend occasions aan consumenten, een aantal dat nagenoeg gelijk is ten opzichte van april 2022. Dat meldt dataleverancier VWE. In maart steeg de verkoop van gebruikte personenwagens juist nog met zo’n 11 procent.

Het aantal autoverkopen tussen particulieren onderling, liet ook een kleine stijging zien. In april verkochten consumenten ruim 46 duizend personenauto’s, een stijging van 2,2 procent. Ook de b2b-verkopen stegen in april licht met 1,6 procent tot een aantal van 69.180 auto’s.

De verkoop van gebruikte bedrijfswagens aan consumenten en tussen particulieren onderling, liet een lichte daling zien in april. Respectievelijk een daling van 2,1 en 2 procent ten opzichte van april 2022. Op de b2b-markt steeg de verkoop juist met 7,3 procent.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.