Akzonobel introduceert nieuwe UV Putty voor spotrepararaties

Spotrepair • De nieuwe UV Putty kan in minder dan twee minuten worden uitgehard met een UV-A-lamp.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(Foto: Shutterstock)

De nieuwe UV Putty van Akzonobel is de nieuwste toevoeging aan het UV-productassortiment voor autoschadeherstelbedrijven.

De UV Putty kan worden aangebracht op verschillende ondergronden, zoals oude laklagen, staal, aluminium en de meest voorkomende kunststoffen die worden gebruikt voor het repareren van voertuigen. De nieuwe UV Putty kan in minder dan twee minuten worden uitgehard met een UV-A-lamp.

Het product is verkrijgbaar in twee texturen: fijn en grof. De putty wordt geleverd in een tube en is volgens Akzonobel geschikt om ‘de kleinste gaatjes, krassen of deukjes en steenslag in minder dan twee minuten te vullen.’

UV-producten winnen volgens het chemieconcern aan populariteit in de autolakindustrie vanwege hun snelle drogingstijden, energie-efficiëntie en lagere uitstoot van vluchtige organische stoffen (VOS).

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

Akzonobel introduceert nieuwe UV Putty voor spotrepararaties | Automotive Online

Akzonobel introduceert nieuwe UV Putty voor spotrepararaties

Spotrepair • De nieuwe UV Putty kan in minder dan twee minuten worden uitgehard met een UV-A-lamp.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(Foto: Shutterstock)

De nieuwe UV Putty van Akzonobel is de nieuwste toevoeging aan het UV-productassortiment voor autoschadeherstelbedrijven.

De UV Putty kan worden aangebracht op verschillende ondergronden, zoals oude laklagen, staal, aluminium en de meest voorkomende kunststoffen die worden gebruikt voor het repareren van voertuigen. De nieuwe UV Putty kan in minder dan twee minuten worden uitgehard met een UV-A-lamp.

Het product is verkrijgbaar in twee texturen: fijn en grof. De putty wordt geleverd in een tube en is volgens Akzonobel geschikt om ‘de kleinste gaatjes, krassen of deukjes en steenslag in minder dan twee minuten te vullen.’

UV-producten winnen volgens het chemieconcern aan populariteit in de autolakindustrie vanwege hun snelle drogingstijden, energie-efficiëntie en lagere uitstoot van vluchtige organische stoffen (VOS).

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.